Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βραζιλία επιστρέφει στον τόπο της ταπείνωσης για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή

Η Βραζιλία επιστρέφει στον τόπο της ταπείνωσης για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή

Δύο χρόνια μετά την ταπεινωτική ήττα (7-1) που υπέστη από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργάνωσε, η Βραζιλία επιστρέφει στο Μπέλο Οριζόντε, επιχειρώντας να κάνει μία υπέρβαση στην πικρή αυτή μνήμη, απέναντι στον δυσκολότερο αντίπαλό της, την Αργεντινή.

Δύο χρόνια μετά την ταπεινωτική ήττα (7-1) που υπέστη από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργάνωσε, η Βραζιλία επιστρέφει στο Μπέλο Οριζόντε, επιχειρώντας να κάνει μία υπέρβαση στην πικρή αυτή μνήμη, απέναντι στον δυσκολότερο αντίπαλό της, την Αργεντινή.

Οι πέντε φορές πρωταθλητές κόσμου αντιμετωπίζουν,τα ξημερώματα της Παρασκευής, τους γείτονές τους σε προκριματικό αγώνα του Μουντιάλ 2018, με τις πικρές αναμνήσεις από το Mineirao, να προσθέτουν επιπλέον στοιχεία, σε μία από τις συναντήσεις με την μεγαλύτερη αντιπαλότητα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Τα σημάδια παραμένουν, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που θα συμβεί από τώρα και στο εξής,» είπε ο μέσος Ρενάτο Αουγκούστο στους δημοσιογράφους, μετά την άφιξή του, μαζί με τους συμπαίκτες του, στην κεντρική πόλη της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία έχει καταφέρει να ξεπεράσει ένα σημαντικό ψυχολογικό φράγμα κατά τους τελευταίους μήνες, όταν η ομάδα τους U-23, συμπεριλαμβανομένων των Ρενάτο Αουγκούστο και Νειμάρ, νίκησε τη Γερμανία στο γήπεδο Maracana και κέρδισε για πρώτη φορά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Ρενάτο Αουγκούστο, που αγωνίζεται με την Γκουάν στην Κίνα,δήλωσε ότι οι συζητήθηκε η ήττα (7-1) πριν από αυτό το παιχνίδι και τόνισε ότι κανένας δεν ήθελε να αποφύγει να αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

Επτά μέλη της ομάδας της Βραζιλίας ήταν στο Mineirao εκείνη την μοιραία ημέρα του Ιουλίου στο 2014. «Δεν μπορούμε να ασκήσουμε περισσότερη πίεση σε εκείνους που ήταν εκεί,» είπε ο Ρενάτο Αουγκούστο.

«Μια νίκη θα ήταν καλή για να απομακρύνει το βάρος λίγο μακριά. Το συζητήσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και προφανώς τώρα που το παιχνίδι είναι στο Mineirao θα γυρίσουμε πίσω. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον και όχι το παρελθόν».

Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως κίνητρο. Η Βραζιλία δεν έχει χάσει εντός έδρας παιχνίδι σε προκριματική διαδρομή και έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της, εναντίον της Αργεντινής στο Mineirao.

Ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι φτάνει στο ραντεβού, έχοντας κερδίσει και τα τέσσερα προκριματικά παιχνίδια, από τότε που ο Τίτε, αντικατέστησε τον Ντούνγκα τον Ιούνιο και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η πρόσφατη διαδρομή της Αργεντινής, είναι σχεδόν αντίθετη, με μόλις μία νίκη σε τέσσερις αγώνες από τότε που ο Εντγκάρδο Μπάουσα ανέλαβε τα ηνία τον Αύγουστο. Είναι έκτη στον πίνακα, με την πρώτη τετράδα να προκρίνεται αυτόματα και την πέμπτη να πηγαίνει σε αγώνα πλέι-οφ με μια ομάδα από την Ωκεανία.

Ο Λιονέλ Μέσι θα επιστρέψει, έχοντας χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια λόγω τραυματισμού, διάστημα όπου η Αργεντινή δεν πανηγύρισε καμία νίκη. Η Βραζιλία θα είναι χωρίς τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Κασεμίρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024