Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ της Κλίντον έρχονται από το Ντίξβιλ Νοτς

Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ της Κλίντον έρχονται από το Ντίξβιλ Νοτς

Οι οκτώ ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς, στα Απαλάχια Όρη, στο ακρότατο βορειο-ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κήρυξαν συμβολικά την έναρξη της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Λίγα λεπτά μετά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έβδομη ψήφο, ο δικαστικός αντιπρόσωπος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: η Χίλαρι Κλίντον έλαβε 4 ψήφους, ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ 2 και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1 ψήφο.

Οι οκτώ ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς, στα Απαλάχια Όρη, στο ακρότατο βορειο-ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κήρυξαν συμβολικά την έναρξη της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Στις 00.00, ο Κλέι Σμιθ έριξε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες αυτής της κοινότητας που είναι χαμένη στα βουνά του Νιου Χαμσάιρ στα σύνορα με τον Καναδά, ακολουθώντας μία παράδοση που κρατά από το 1960 και έχει δώσει στο Ντίξβιλ Νοτς τον τίτλο «First in the Nation» (πρώτο στη χώρα).

Λίγα λεπτά μετά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έβδομη ψήφο, ο δικαστικός αντιπρόσωπος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: η Χίλαρι Κλίντον έλαβε 4 ψήφους, ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ 2 και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1 ψήφο.

Μία ψήφος ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε το 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Για την πρώτη της συμμετοχή στη νυχτερινή ψηφοφορία στο Ντίξβιλ Νοτς, η Νάνσι ντε Πάλμα επέλεξε τη Χίλαρι Κλίντον. «Είναι μία ισχυρή, προσωπικότητα, έχει εμπειρία, θα οδηγήσει τη χώρα μας προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η υπάλληλος ξενοδοχείου, που είχε υποστηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές.

«Όλοι πρέπει να ψηφίσουν αύριο και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί», συμπλήρωσε.

Συνηθισμένος να ψηφίζει τα μεσάνυχτα στο Ντίξβιλ Νοτς από το 1982, ο Πίτερ Τζόνσον δήλωσε ότι «ένα λαϊκιστικό κίνημα εξαπλώνεται στον πλανήτη» και πιστεύει ότι, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών , «ο Τραμπ έκανε καλό στη χώρα».

2-1 το «σκόρ» στο Νιου Χαμσάιρ

Εκτός από το Ντίξβιλ Νοτς, στο Νιου Χαμσάιρ ψήφισαν ήδη σε δύο ακόμη λιλιπούτιες πόλεις: το Μίλσφιλντ και το Χαρτς Λοκέισον. Το τελικο «σκορ» είναι 2-1 υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Στο Μίλσφιλντ, η πλειοψηφία (16 ψηφοφόροι) τάχθηκε υπέρ του Τραμπ, ενώ μόλις 4 ψήφισαν την Κλίντον. Ένα ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε, καθώς ήταν υπέρ του Μπέρνι Σάντερς.

Στο Χαρτς Λοκέισον, η πλειοψηφία (17 ψηφοφόροι) τάχθηκαν υπέρ της Κλίντον, ενώ 14 ψήφισαν τον Τραμπ. Εδώ εντοπίστηκαν τρια άκυρα ψηφοδέλτια υπέρ του Σάντερς.

Με την εξαίρεση των των χωριών στο Νιού Χαμσάιρ και τη Νέα Αγγλία αντίστοιχα, που ψηφίζουν τη νύχτα, η ψηφοφορία στην ανατολική ακτή αρχίζει επισήμως στις 06.00 (13.00 ώρα Ελλάδας).

Περί τα 225 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024