Γαβρόγλου: Θα εφαρμόσουμε ό,τι έχει συμφωνηθεί για τα Θρησκευτικά
«Καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, διαβεβαίωσε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Σε ό,τι αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δήλωσε ότι τον σέβεται και «για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».
«Καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο».
«Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».
«Δεν είναι μόνον η πολιτική εξουσία, είναι πώς αντιδρά και η κοινωνία στις πρωτοβουλίες που παίρνονται και αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο θέμα στην πολιτική. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να δει κανείς ποια είναι τα πιο ώριμα αιτήματα, όπως τα είδε ο προκάτοχός μου και έχουμε κάνει συγκλονιστικά βήματα» ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας: «Άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους, με βιβλία, όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο. Τόσο τετριμμένο, όμως, που για δεκαετίες δε γινόταν, άρα κάτι δεν πήγαινε καλά, και για το οποίο εγώ είμαι σίγουρος πως κάθε υπουργός ήθελε να γίνονται στην ώρα τους, άρα δεν είναι μόνο το υπουργείο».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου είχαν το πρώτο τετ -α- τετ τη Δευτέρα, στο «ουδέτερο» έδαφος του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή τη διαβεβαίωση που έδωσε ο νέος μητροπολίτης Αρτης κ. Καλλίνικος Κορομπόκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδειας και Θρησκευμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442