Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz A-Class 2018: Eξελίσσοντας την επιτυχία

Mercedes-Benz A-Class 2018: Eξελίσσοντας την επιτυχία

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει περισσότερη premium άνεση, περισσότερη τεχνολογία και μια πολυπληθέστερη γκάμα από ποτέ για την τέταρτη γενιά της A-Class.

Η ανανεωμένη A-Class έχει ήδη πάρει εδώ και καιρό μια θέση στις αντιπροσωπείες της γερμανικής φίρμας και πλέον η Mercedes-Benz εστιάζει την προσοχή της στην εξέλιξη της νέας γενιάς με τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα να έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους από τα πεδία δοκιμών.

Αν και οι πληροφορίες που αφορούν την νέα γενιά της A-Class εξακολουθούν να έχουν το status των «ανεπίσημων στοιχείων» δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η τέταρτη γενιά με την κωδική ονομασία W177 θα εστιάσει σε περισσότερη άνεση και ακόμα περισσότερη premium πολυτέλεια.

Ως προς το σκέλος της άνεσης, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι νέες αυξημένες διαστάσεις του μοντέλου οι οποίες θα ενισχύσουν την ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών αλλά και την πρακτικότητα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και μια ωριμότερη συνολικά εξωτερική εικόνα.

Η τελευταία αν και τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα καλύπτονται από βαρύ καμουφλάζ αναμένεται να επενδύσει σε περισσότερη κομψότητα με την συνδρομή της νέας όψης και των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.

Το εσωτερικό εκτός από την επιπλέον ευρυχωρία και άνεση για τους επιβαίνοντες αναμένεται να διαφοροποιηθεί αισθητά και ως προς την αναλογία φυσικών διακοπτών, οθονών και επιφανειών αφής με τις δεύτερες να επικρατούν κατά κράτος, συντείνοντας σε μια αρκετά διαφορετική εικόνα του ταμπλό το οποίο αναμένεται να φιλοξενεί έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγαλύτερη oθόνη infotainment.

Όπως είναι ήδη γνωστό η νέα A-Class αλλά και οι υπόλοιπες «μικρές» της Mercedes-Benz θα έχουν ως αφετηρία, μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MFA αλλά και θα επωφεληθούν από ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλουμίνιο και άλλων ελαφρών υλικών τα οποία στην περίπτωση του μικρότερου μοντέλου στην γκάμα των Γερμανών αναμένεται να αντισταθμίσουν τις συνέπειες των αυξημένων διαστάσεων και του δεδομένου επιπλέον εξοπλισμού της διατηρώντας το βάρος στα ίδια επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, ήδη τα δοκιμαστικά πρωτότυπα που έχουν εντοπιστεί από το φωτογραφικό φακό προδίδουν ένα πλήθος αισθητήρων, radar και άλλων αντίστοιχων συστημάτων, στοιχεία που συντείνουν στη δημιουργία της πληρέστερης διαχρονικά σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης και άνεσης γενιά της A-Class η οποία αναμένεται να επωφεληθεί από κάποια μορφή συστήματος αυτόνομης οδήγησης με δεδομένες τις αυτόνομες εξελίξεις στην υπόλοιπη γκάμα.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα A-Class θα συμπεριλάβει στην γκάμα της τετρακύλινδρους αλλά και τρικύλινδρους κινητήρες ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια plug-in υβριδική έκδοση.

Στις νέες αφίξεις της γκάμας θα συμπεριληφθεί και μια νέα έκδοση επιδόσεων η οποία σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες θα ονομάζεται Α 40 και θα κληθεί να γεφυρώσει το «χάσμα» μεταξύ της κορυφαίας AMG A 45 η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το «φράγμα» ισχύος των 400 ίππων και των απλών εκδόσεων της A-Class.

AUTOMEDIA

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024