Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ταυτοποιήθηκαν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ στα επεισόδια με τον ΟΣΦΠ

Ταυτοποιήθηκαν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ στα επεισόδια με τον ΟΣΦΠ

Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων βρίσκονται 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που διεξήχθη το Μάρτιο του 2016 και διεκόπη.

Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων βρίσκονται 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που διεξήχθη το Μάρτιο του 2016 και διεκόπη.

Η ταυτοποίησή τους κατέστη εφικτή ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης φαίνεται ότι αξιοποιήθηκε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, ενώ κάποιοι από τους φερόμενους ως «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς.

Η δικογραφία περιλαμβάνει σωρεία πράξεων, οι οποίες διώκονται τόσο σε βαθμό κακουργήματος όσο και σε βαθμό πλημμελήματος. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται -κατά περίπτωση- για απόπειρα εμπρησμού, έκρηξη, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, όπως επίσης πράξεις βίας κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια πέντε εκ των φερόμενων ως δραστών, σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες, κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι συμμετείχαν στα επεισόδια έχοντας αλλοιωμένα ή καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Η δικογραφία υποβλήθηκε για τα περαιτέρω στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι για τα ίδια επεισόδια είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία 15 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο