Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι δεν πρέπει να χάσετε αυτό το ΣΚ στην TV

Τι δεν πρέπει να χάσετε αυτό το ΣΚ στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιλογές από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καλύτερες κατά τη γνώμη μας ταινίες για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου. ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 19.15: «ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ» – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό Διάρκεια: 95΄ Περιπέτεια φαντασίας κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου-Ισπανίας-Ιταλίας 2006. Μεσαίωνας στη Γαλλία. Δύο παιδάκια μεγάλωναν στη στοργική αγκαλιά της ίδιας γυναίκας. […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιλογές από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καλύτερες κατά τη γνώμη μας ταινίες για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19.15: «ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό
Διάρκεια: 95΄

Περιπέτεια φαντασίας κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου-Ισπανίας-Ιταλίας 2006.
Μεσαίωνας στη Γαλλία. Δύο παιδάκια μεγάλωναν στη στοργική αγκαλιά της ίδιας γυναίκας. Ο Αζούρ, ο ξανθός γαλανομάτης γιος ενός ευγενούς κι ο Ασμάρ, με τα κατάμαυρα μάτια, ο μελαχρινός γιος της αφρικανής γκουβερνάντας. Τα δύο αγόρια μεγάλωναν σαν αδέρφια, μέχρι την ώρα που η μοίρα τα χώρισε βάρβαρα. Αλλά ο Αζούρ, μαγεμένος από τις ιστορίες της γκουβερνάντας, για τη μυθική Πριγκίπισσα των Νεραϊδών, δεν θα ησυχάσει μέχρι να τη βρει… Ανοίγει τα πανιά του για τη μακρινή χώρα… Χρόνια και καιροί περνούν και τα δύο παιδιά, νέοι άντρες πια κι αντίζηλοι, ξεκινούν τη μεγάλη περιπέτεια για την ανακάλυψη της Μαγικής Χώρας, για την κατάκτηση της καρδιάς της Νεράιδας. Οι κίνδυνοι και τα θαύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Τι θα τους περιμένει, όμως, όταν, τελικά, φτάσουν στον προορισμό τους;




21.00: «ΤΖΕΪΝ ΕΪΡ» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Κάρι Φουκουνάγκα
Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέιμι Μπελ

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2011.
Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ και ήταν υποψήφια για Όσκαρ, τερμάτισε δε στην τρίτη θέση του βρετανικού box office, με μία εξαιρετικά εσωτερική ερμηνεία από την ταλαντούχα Μία Βασικόβσκα αλλά και από τον Μάικλ Φασμπέντερ.
Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μέσα στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, ιδιοκτήτη του απομονωμένου και επιβλητικού σπιτιού στο οποίο εργάζεται. Όμως, τίποτα στους άγριους βάλτους του Θόρνφιλντ δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς ο Ρότσεστερ προσπαθεί να κρύψει σκοτεινά μυστικά και προδοσίες…


>



21.50: «JURASSIC PARK III» – ALPHA

Σκηνοθεσία: Τζον Τζόνστον
Παίζουν: Σαμ Νιλ, Γουίλιαμ Μέισι, Τία Λεόνι, Λόρα Ντερν, Αλεσάντρο Νίβολα, Τρέβορ Μόργκαν, Μάικλ Τζέτερ
Διάρκεια: 81 λεπτά

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2001

Το τρίτο μέρος της κορυφαίας σειράς ταινιών. Ακόμα πιο εντυπωσιακές οι αναπαραστάσεις των δεινοσαύρων, ακόμα πιο τρισδιάστατη η εμπειρία της φαντασίας, ακόμα πιο έντονη η αίσθηση της περιπέτειας.
Ο παλαιοντολόγος Άλαν Γκραντ επιστρέφει στα παλιά του λημέρια, στα βοσκοτόπια του νησιού Σόρνα. Αυτή τη φορά για να ξεναγήσει στα τροπικά δάση του νησιού, ένα ευκατάστατο ζευγάρι, που διψά για γνώση και εμπειρίες ανάμεσα στους φιλήσυχους κλωνοποιημένους δεινοσαύρους. Όταν όμως ο γιος του ζευγαριού ξαφνικά δώσει σήμα κινδύνου από ένα δυσπρόσιτο σημείο, η ξενάγηση θα πάρει ξαφνικά μιαν άλλη τροπή. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο… ανατριχιαστικά, όταν οι ήσυχοι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεινόσαυροι, εκλάβουν την προσπάθεια διάσωσης ως προσπάθεια επίθεσης εναντίον τους…



23.40: «Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ» – ALPHA
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέμι
Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Τζόντι Φόστερ, Σκοτ Γκλεν, Άντονι Χελντ

Αστυνομικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 1991.


Όταν η δράση ενός ψυχοπαθή σίριαλ-κίλερ, γνωστού ως Μπάφαλο Μπιλ, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο του FBI, η υπηρεσία αποφασίζει να αναθέσει την υπόθεση στη νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορα, Κλαρίς Στέρλινγκ. Σύντομα, της αναθέτουν να επισκεφθεί ένα ειδικό σωφρονιστικό τμήμα, όπου βρίσκεται έγκλειστος ο πρώην ψυχίατρος με κανιβαλιστικές τάσεις, Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει στη σύλληψη του Μπάφαλο Μπιλ. Ο απόμακρος Χάνιμπαλ Λέκτερ, συνεργαάζεται μόνο υπό την προϋπόθεση η Κλαρίς να ανοίγει κάθε φορά και από μια πόρτα στους σκοτεινούς θαλάμους του μυαλού της, για κάθε στοιχείο που θα της δίνει…
Η Σιωπή των Αμνών είναι το τρίτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου που κερδίζει το Όσκαρ® και στις πέντε ταυτόχρονα μεγάλες κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου (διασκευασμένου) σεναρίου, α’ αντρικού ρόλου και α’ γυναικείου ρόλου. Η ταινία βρίσκεται στο θέση 5 της λίστας με τα καλύτερα αμερικανικά θρίλερ όλων των εποχών.

19.45: «57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» – ΕΡΤ3
Επιμέλεια-παρουσίαση: Θανάσης Γωγάδης
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος, Γιώργος Μπότσος
Παραγωγή: Αργύρης Δούμπλατζης

Καθημερινή δεκάλεπτη δημοσιογραφική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2016. Η ΕΡΤ παρακολουθεί τα δρώμενα στη μεγαλύτερη γιορτή του σινεμά που φέρνει στη Θεσσαλονίκη τις καλύτερες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19.30: «ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ. ΝΤΕΙΖΙ ΤΑΟΥΝ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Ρενέ Γκοσινί
Διάρκεια: 80΄

Κωμωδία-γουέστερν κινούμενων σχεδίων (2D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου.

Ταξιδεύοντας προς την Άγρια Δύση, οι πιονιέροι ενός καραβανιού σταθμεύουν στο σημείο όπου ανθίζει μία -και μοναδική- μαργαρίτα. Αποφασίζουν να χτίσουν εκεί την πόλη τους και, πολύ σύντομα, τα πρώτα σπίτια φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Αμέσως μετά κατασκευάζεται η τράπεζα, ύστερα το καζίνο, το σαλούν, η φυλακή κ.λπ. Κάπως έτσι γεννιέται η Ντέιζι Τάουν! Μερικά χρόνια αργότερα νεοφερμένοι εγκληματίες μετατρέπουν την περιοχή σε τόπο ανομίας. Ο Λούκι Λουκ, ο καουμπόι που πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του, φτάνει στην πόλη για ν’ αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη!


21.00: «Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΠΑΚ ΧΑΟΥΑΡΝΤ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία-σενάριο: Σον ΜακΓκίνλι
Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Κόλιν Χανκς, Τομ Χανκς, Στιβ Ζαν, Έμιλι Μπλαντ, Άνταμ Σκοτ, Ρίκι Τζέι, Πάτρικ Φίσλερ
Διάρκεια: 83΄

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 2008

Ο Τομ Χανκς συνεργάζεται για πρώτη φορά με το γιο του, Κόλιν Χανκς («King Kong») σε μια ευφυέστατη κωμωδία, όπου ο Χανκς ανέλαβε και την παραγωγή. Το καστ πλαισιώνουν ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζον Μάλκοβιτς («Ripley’s Game») και η Έμιλι Μπλαντ («Ο Διάβολος φοράει Prada»).
Ο Μπακ Χάουαρντ μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων και να υπνωτίζει αμέτρητα άτομα ταυτόχρονα. Ενώ κάποτε ήταν το πρόσωπο για το οποίο γινόταν παντού λόγος, η «καριέρα» του δεν είναι πλέον στο απόγειό της. Όταν ο νεαρός Τρόι αποφασίζει να παρατήσει τις νομικές σπουδές του, για να εργαστεί πλάι στον διάσημο πνευματιστή και να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη, θα έρθει σε αντιπαράθεση με τον πατέρα του και η ζωή του θα αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα.


22.30: «Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ Ο KILLER» – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Μίρα Φορνάι
Παίζουν:
Άνταμ Μιχάλ, Μαριάν Κούρουτς, Λίμπορ Φίλο και Ιρένα Μπάντοβα
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: Σλοβακία, 2013

Επίσημη Παγκόσμια Πρεμιέρα: Φεστιβάλ Ρότερνταμ, 2013

Την πολυβραβευμένη ταινία «Ο σκύλος μου ο Κίλερ» μεταδίδει η ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της ζώνης του Διεθνούς Ανεξάρτητου Κινηματογράφου. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο δεκαοχτάχρονος Μάρεκ που ζει κοντά στα σύνορα Σλοβακίας – Μοραβίας μαζί με τον πατέρα του και τους ρατσιστές χούλιγκαν φίλους του. Ο μόνος πραγματικός του φίλος είναι ο σκύλος του, ο Κίλερ. Όλα έρχονται πάνω κάτω στη ζωή του Μάρεκ, όταν ανακαλύπτει το μυστικό της αγνοούμενης μητέρας του.


01.00: «ΦΑΛΣΤΑΦ: ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ» – ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς
Παίζουν: Όρσον Γουέλς, Ζαν Μορό, Μάργκαρετ Ράδερφορντ, Μαρίνα Βλαντί, Χούλιο Πένια, Φερνάντο Ρέι, Τζον Γκίλγκουντ, Κιθ Μπάξτερ, Μάικλ Όλντριτζ, Γουόλτερ Κιάρι
Διάρκεια: 112′
Έτος παραγωγής: (1965)
Παραγωγή:Γαλλίας-Ισπανίας-Ελβετίας

Η τρίτη ταινία του Γουέλς που βασίζεται σε σαιξπηρικό έργο, ενώ ο συγκεκριμένος χαρακτήρας του διονυσιακού Φάλσταφ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υποκριτικό alter ego του σκηνοθέτη, καθώς εκτός από τον κινηματογράφο, τον έχει υποδυθεί αρκετές φορές και στο θέατρο.
Οι «Καμπάνες του μεσονυκτίου» είναι μια συρραφή αποσπασμάτων από τα σαιξπηρικά έργα «Ριχάρδος Β΄», «Ερρίκος Δ΄», «Ερρίκος Ε΄» και «Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» που έκανε ο Όρσον Γουέλς για να αφηγηθεί την προσωπική ιστορία του νεαρού Χαλ, του μελλοντικού Ερρίκου Ε΄, ο οποίος πέρασε τα εφηβικά του χρόνια παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο πατρικές μορφές: τον πραγματικό του πατέρα, τον Ερρίκο Δ΄ και τον θυμόσοφο γλεντζέ γερο-Φάλσταφ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024