Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση

Διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που σχετίζονται με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη δίνει η επιχείρηση με σημερινή ανακοίνωσή της.

Διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που σχετίζονται με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη δίνει η επιχείρηση με σημερινή ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με ορισμένες αναφορές για συγκεκριμένα θέματα της ΔΕΗ, οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και μάλιστα αποδίδονται στον Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα-Κοζάνη διευκρινίζονται τα εξής:

» 1. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ότι σήμερα στη ΔΕΗ υπηρετούν 600 στελέχη προχωρημένης ηλικίας, τα οποία μάλιστα ‘εμποδίζουν την εξέλιξη νεωτέρων’. Είναι γεγονός ότι αρκετοί εργαζόμενοι, μεταξύ τους και λίγα στελέχη, στην επιχείρηση αν και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης επιλέγουν να παραμένουν στην εργασία για οικονομικούς κυρίως λόγους. Η Διοίκηση αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα απολύτως με το συμφέρον της επιχείρησης, δεδομένης αφενός της εμπειρίας και αφετέρου της δυσκολίας πρόσληψης νέου προσωπικού καθώς η ΔΕΗ θεωρείται -ατυχώς- ακόμη ανήκουσα στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από επισταμένη μελέτη στο Δ.Σ. της 8ης Νοεμβρίου 2016 προωθείται εισήγηση για αποχώρηση 200 περίπου εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις συντάξιμες προϋποθέσεις.

» 2. Τα περί λειτουργίας της Μεγαλόπολης Β’ στο 30% της ισχύος της με ευθύνη της Διοίκησης της ΔΕΗ (!) είναι επίσης εντελώς αβάσιμα. Η Μονάδα αυτή δεν έχει ακόμη παραληφθεί, ούτε προσωρινά, είναι σε περίοδο εγγύησης και για τα όποια προβλήματα αστοχιών ή βλαβών παρουσιάζονται ευθύνεται ο Ανάδοχος, η δε επιχείρηση θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της σύμφωνα με τη σύμβαση. Τέτοιες βλάβες παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα σε Μετασχηματιστή με συνέπεια τη λειτουργία της στο 50% της ισχύος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024