Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη στην Αϊόβα ύποπτος για τις δολοφονίες αστυνομικών

Συνελήφθη στην Αϊόβα ύποπτος για τις δολοφονίες αστυνομικών

Συνελήφθη στην Αϊόβα ύποπτος για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών σε δολοφονικές ενέδρες. Ο συλληφθείς είναι ένας άνδρας 46 ετών, ο Σκοτ Μάικλ Γκριν. Ο δράστης φέρεται να έδρασε μόνος του και σύμφωνα με την αστυνομία είχε πρόσφατα καβγαδίσει με αστυνομικούς.

Συνελήφθη στην Αϊόβα ύποπτος για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών σε δολοφονικές ενέδρες. Ο συλληφθείς είναι ένας άνδρας 46 ετών, ο Σκοτ Μάικλ Γκριν. Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με φωτογραφία που είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, ο ύποπτος είναι ένας λευκός άνδρας με γένια, ενώ και τα θύματα ήταν λευκοί αστυνομικοί.

Ο ύποπτος φέρεται πως έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόσφατα είχε καβγαδίσει με αστυνομικούς, επειδή ανέμιζε σημαία του αμερικανικού Νότου σε αγώνα ποδοσφαίρου Λυκείου, την ώρα που ακουγόνταν ο αμερικανικός εθνικός ύμνος.

Ένας αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο Ερμπαντέιλ, προάστιο του Ντε Μόιν. Ο δεύτερος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μισή ώρα αργότερα. Και οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν στα περιπολικά τους την ώρα της επίθεσης.

«Οι αστυνομικοί δέχθηκαν μια επίθεση τύπου ενέδρας» επισήμανε ο Πάριζεκ προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν απόσταση 3 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο.

Οι δύο επιθέσεις διαπράχθηκαν δύο χρόνια μετά τον θάνατο δύο αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης την κάθονταν στο περιπολικό τους στο Μπρούκλιν, από άνδρα που δήλωσε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο άοπλων Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Τα κίνητρα των επιθέσεων παραμένουν ασαφή, είπε ο Πάριζεκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως ποτέ να μην μάθουμε».

Σε ένα περιπολικό που βρισκόταν στην περιοχή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό στο Ντε Μόιν είναι εμφανείς τρεις τρύπες από σφαίρες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Μια επίθεση εναντίον στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας συνιστά επίθεση εναντίον της δημόσιας ασφάλειας όλων των πολιτών της Αϊόβα» είπε ο Μπεν Χέιμς, εκπρόσωπος Tύπου του κυβερνήτη Τέρι Μπράνσταντ, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πενήντα αστυνομικοί έχουν χάσει την ζωή τους από πυρά την ώρα του καθήκοντος φέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Officer Down Memorial Page.

«Πρέπει να δούμε το μοτίβο που αναπτύσσεται, πρόκειται αδίσταχτες ενέργειες» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν στη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης στον Χαγκ Χιούιτ.

«Εάν πρόκειται για έναν τυχαίο, ψυχικά ασθενή άνθρωπο είναι κάτι άλλο. Αλλά πρόκειται για ανθρώπους που συνειδητά βγαίνουν έξω και διαπράττουν τέτοιες επιθέσεις».

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στις κοινότητές μας προκειμένου να επουλωθούν» οι πληγές, πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024