Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέμπτη 3/11: Μη χάσετε στην TV

Πέμπτη 3/11: Μη χάσετε στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ. ΤΑΙΝΙΕΣ 23:00 : «1900», α’ μέρος – ΕΡΤ3 Σκηνοθεσία: Μπερναρντο Μπερτολούτσι Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ντομινίκ Σαντά Μουσική: Έννιο Μορικόνε Διάρκεια: 154′ Έτος παραγωγής: (1976). Η ιστορία δύο παιδικών φίλων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ.

ΤΑΙΝΙΕΣ

23:00 : «1900», α’ μέρος – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Μπερναρντο Μπερτολούτσι
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ντομινίκ Σαντά
Μουσική: Έννιο Μορικόνε
Διάρκεια: 154′

Έτος παραγωγής: (1976). Η ιστορία δύο παιδικών φίλων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, στην Ιταλία, στις αρχές του 20ου αιώνα. Η ιστορία μιας ολόκληρης χώρας και μια παιδικής φιλίας, στην επική αυτή ταινία του βραβευμένου με δύο Όσκαρ Μπερτολούτσι με δύο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές, να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Η ταινία θα προβληθεί σε δύο μέρη.

21.50: «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Νάιτζελ Κόουλ
Παίζουν:
Σάλι Χόκινς, Μπομπ Χόσκινς, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Γουίνστοουν, Τζέραλντιν Τζέιμς, Λορέιν Στάνλεϊ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Άντριου Λίνκολν, Νίκολα Ντάφετ

Ανάλαφρη δραματική κομεντί, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία απεικονίζει τα γεγονότα στο εργοστάσιο της Ford, το 1968, που οδήγησαν σε μία απεργία-σταθμό στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, μια και εξίσωσαν τις αμοιβές ανδρών και γυναικών…H Ρίτα Ο’ Γκρέιντι είναι σύζυγος, μητέρα και εργάτρια στο εργοστάσιο της Ford, αλλά θα γίνει και η φωνή πολλών γυναικών της γενιάς της, όταν αποφασίζει να διεκδικήσει το αυτονόητο. Έχοντας ανακαλύψει ότι οι άνδρες πληρώνονται περισσότερο από τις γυναίκες για την ίδια ακριβώς εργασία, αποφασίζει να απαιτήσει τη μισθολογική ισότητα και… τα καταφέρνει!
Το μουσικό μοτίβο της ταινίας, με στίχους του Μπίλι Μπραγκ, ερμηνεύει η Σάντι Σο, πρώην εργάτρια στο εργοστάσιο της Ford, στο Ντέιγκενχαμ του Λονδίνου.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία βραβεία BAFTA 2010: Β΄ γυναικείου ρόλου (Μιράντα Ρίτσαρντσον), Ενδυματολογίας και Μακιγιάζ.


22.00: «ΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ» – STAR

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Εσπινόζα
Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Μπρένταν Γκλίζον, Σαμ Σέπαρντ


Περιπέτεια δράσης αμερικανικής, νοτιοαφρικανικής και ιαπωνικής συμπαραγωγής 2012.
Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον πρωταγωνιστεί σε ένα θρίλερ, στο οποίο υποδύεται τον καλό-κακό, με συμπρωταγωνιστές τους Βέρα Φαρμίγκα, Μπρένταν Γκλίζον, Σαμ Σέπαρντ.
Ένας νεαρός πράκτορας της CIA (Ράιαν Ρέινολντς) πρέπει να μεταφέρει έναν επικίνδυνο εγκληματία, πρώην πράκτορα της CIA (Ντένζελ Ουάσινγκτον) σε άλλον ασφαλή προορισμό έπειτα από επίθεση που δέχονται στο κρησφύγετο όπου αρχικά βρίσκονταν… και η ανταλλαγή πυρών και οι καταδιώξεις που ακολουθούν είναι απλώς ασύλληπτες!

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


13.00 – «OI ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»ΕΡΤ1

Ιστορικό-κοινωνικό ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής

Η Μαρί Κιουρί, η Έντιθ Γουόρτον, η Μάτα Χάρι, η Ρόζα Λούξεμπουργκ κ.ά. Περίπου μια ντουζίνα εξαιρετικές γυναικείες φιγούρες, μάς μεταφέρουν στην καρδιά του Μεγάλου Πολέμου. Από τις συχνά αλληλεπικαλυπτόμενες ιστορίες τους, προκύπτει -σαν μια φωνή- ότι όλες οι γυναίκες αγωνίστηκαν μέσα στη φρίκη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Είτε ως κατάσκοποι ή επιστήμονες, είτε ως εκπαιδευτικοί ή συγγραφείς, αυτός ο στρατός από μητέρες και συζύγους βγήκε από τα χαρακώματα της καθημερινότητάς του και πολέμησε με γενναιότητα. Όμως σήμερα, ο φεμινιστικός τους αγώνας και η πατριωτική τους διαδρομή, έχουν χαθεί στη λησμονιά.
Με τη χρήση αρχειακού υλικού, το ντοκιμαντέρ αυτό για πρώτη φορά ρίχνει φως στο ρόλο αυτών των γυναικών στην πρώτη γραμμή της Ιστορίας, κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων του τετραετούς Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

20.05: «ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» – ΕΡΤ3
Eπεισόδιο 1: «Ο αετός των Ετρούσκων»


Σειρά ντοκιμαντέρ, ιταλικής παραγωγής, 2014, σε σκηνοθεσία Frencesco Petretti που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια. Στην καρδιά της Ευρώπης υπάρχει ένας κόσμος όπου αρκούδες και αετοί ζουν ακόμα ελεύθεροι ανάμεσα στα απομεινάρια του μακρινού παρελθόντος, από τις Άλπεις ως στα όμορφα νησιά απέναντι από την Αφρική. Καφετιές αρκούδες κλέβουν καρότα από τα άλογα, ελάφια βόσκουν στους κήπους και στα περιβόλια μικρών χωριών, αετοί φωλιάζουν κοντά στη νεκρόπολη των Ετρούσκων, γλάροι στο Κολοσσαίο και λύκοι κυνηγούν αγριογούρουνα. Αυτή είναι η Μεσόγειος: εδώ, μια άγρια καρδιά εξακολουθεί να κτυπά δίπλα-δίπλα με την τέχνη και την ιστορία.

Σήμερα, στο πρώτο επεισόδιο ο Φιδαετός που τρέφεται κυρίως με φίδια, είναι ένα μεγάλο αρπακτικό πουλί, ακόμα άγνωστο. Παρά το μεγάλο μέγεθός του, είναι σε θέση να κρυφτεί πολύ καλά. Επιπλέον η βασισμένη στο φίδι διατροφή του τον κρατά μακριά από ανθρώπινους οικισμούς. Αυτός ο αετός στην πραγματικότητα, είναι αποδημητικό πουλί της Σαχάρας, που στις αρχές της άνοιξης κινείται προς την Ευρώπη για να φωλιάσει στα πυκνά καταπράσινα δάση. Το επεισόδιο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον κύκλο της ζωής του και της οικογένειας του στο εντυπωσιακό τοπίο της νεκρόπολης και ακρόπολης των αρχαίων Ετρούσκων.

22.00: ΕΓΩ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΕΡΤ3
Σενάριο -σκηνοθεσία:
Αλέξανδρος Μάρκου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ευθύμης Σημαδόπουλος
Μοντάζ: Περικλής Κλιγκόπουλος
Παραγωγή: 2015
Διάρκεια: 55΄

Το ντοκιμαντέρ μεταδίδεται σε α΄ προβολή, στο πλαίσιο της ζώνης «Σύγχρονος Κόσμος». Πριν από μια δεκαετία, τουλάχιστον 500 παιδιά, στην πλειονότητά τους Ρομά αλβανικής καταγωγής, τους οποίους είχε μαζέψει η αστυνομία από τα φανάρια λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαφανίστηκαν από το ίδρυμα Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα. Ο Νίκος, ο Άλεξ και ο Τόνι, οι ήρωες του ντοκιμαντέρ, ήταν μεταξύ αυτών των παιδιών. Η ταινία εστιάζει στη σημερινή ζωή αλλά και στο παρελθόν αυτών των συνανθρώπων μας, που δεν γνώρισαν τις οικογένειές τους ή που τους πούλησαν οι ίδιοι οι γονείς στους σύγχρονους δουλεμπόρους. Ο φακός αποκαλύπτει πώς μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά χωρίς οικογένεια στους δρόμους και στα ιδρύματα, πώς ζουν σήμερα και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν.
Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο Ελληνικό Πανόραμα του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΑΞΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ…

21:00 : «EUROLEAGUE BASKET – ΑΓΩΝΑΣ», – ΕΡΤ1
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ» (5η αγωνιστική)

19:50 : «57o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» – ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3 για δέκα ημέρες, από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, κινείται στους ρυθμούς του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με δικό της χώρο, που λειτουργεί και ως ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, στην αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή από την «καρδιά» της διοργάνωσης, καθημερινή ειδική τηλεοπτική εκπομπή και ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.

Από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, καθημερινά στις 19:50, μεταδίδεται το δεκάλεπτο τηλεοπτικό αφιέρωμα «57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» με τον Θανάση Γωγάδη, με όλα τα νέα για τη μεγάλη γιορτή του σινεμά, που φέρνει στη Θεσσαλονίκη τις καλύτερες ταινίες από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους και αφιερώματα. Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και του Γιώργου Μπότσου και η παραγωγή του Αργύρη Δούμπλατζη.

Διαβάστε σχετικό θέμα στην ενότητα του in.gr/Σινεμά


ΝΕΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00:30 : «Η ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ JAZZ: EΡΤ JAZZ SESSIONS» – ΕΡΤ2
Επεισόδιο 3ο: «The Next Step Quintet»

Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Τρίκας.
Η εκπομπή παίρνει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. «Η σκηνή της jazz» παρουσιάζει τις ζωντανές συναυλίες που γίνονται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το Τρίτο Πρόγραμμα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Jazz in the City», παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.
Οι εννιά πρώτες συναυλίες που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί είναι με τα γκρουπ: «G. Kontrafoyris Quartet», «Spyros Manesis Trio», «Qualia Project/Terry Vakirtzogloy», «T. Moussas Trio», «The Next Step Q.», «Petros Klampanis Group», «Harris Lambrakis Quartet», «Dimitris Tsakas Quartet», «Dimitris Kalantzis Quintet»… και έπεται συνέχεια!

Tην Πέμπτη, φιλοξενούμενοι είναι οι «Τhe Next Step Quintet», ένα από τα καλύτερα νεανικά σχήματα της σύγχρονης ελληνικής τζαζ σκηνής, που το απαρτίζουν οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ

entertainment.in.gr

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024