Μετά από απουσία ενός έτους, επιστρέφουν στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου οι ελίτ αθλητές και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όσο και στον τερματισμό ο οποίος παραδοσιακά γίνεται μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο. Με τον όρο ελίτ αθλητές θεωρούμε εκείνους που οι διοργανωτές επέλεξαν να συμμετάσχουν κυρίως από την Κένυα. Την κορυφαία επίδοση μεταξύ όλων των αθλητών που θα συμμετάσχουν έχει ο Λούκα Ρότιχ Λόμπουβαν.

Μετά από απουσία ενός έτους, επιστρέφουν στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου οι ελίτ αθλητές και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όσο και στον τερματισμό ο οποίος παραδοσιακά γίνεται μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Με τον όρο ελίτ αθλητές θεωρούμε εκείνους που οι διοργανωτές επέλεξαν να συμμετάσχουν κυρίως από την Κένυα και τους οποίους θα στηρίξουν οικονομικά, λόγω των επιδόσεων που έχουν στην απόσταση των 42.195μ αφού πιστεύουν ότι θα πετύχουν χρόνους που θα διατηρήσουν τον αγώνα μέσα στους κορυφαίους της IAAF.

Την κορυφαία επίδοση μεταξύ όλων των αθλητών που θα συμμετάσχουν έχει ο Λούκα Ρότιχ Λόμπουβαν. Ο Κενυάτης δρομέας, με ατομικό ρεκόρ 2:08:12, δεν επιθυμεί απλώς να διεκδικήσει τη νίκη στον 34ο Μαραθώνιος της Αθήνας και να ζήσει την μοναδική εμπειρία της διαδρομής από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά να κυνηγήσει μια επίδοση υψηλού επιπέδου.

Το ρεκόρ διαδρομής και διοργάνωσης είναι 2:10:37 από το 2014 και τον Φίλιξ Κάντι (Κένυα) και η επίτευξη του θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία.

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει ο νικητής του 31ου ΑΜΑ, Κιπτσόγκε Γέγκο (Κένυα), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Κεμπόι Τσένγκο (Κένυα), με ατομικό ρεκόρ 2:08:34 από το 2014. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Πενίνα Βανίρου Ντούνγκου (Κένυα) με ατομικό ρεκόρ 2:34:25 από το 2015.

Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας θα συγκεντρώσει περίπου 50.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, που θα έχουν την ευκαιρία να τερματίσουν στο επιβλητικό Παναθηναϊκό στάδιο. Στον φετινό αγώνα ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ θα υποδεχθούν την Ολυμπιακή Ομάδα στο Παναθηναϊκό στάδιο και λίγο πριν το τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πρώτο ποτέ Μαραθώνιο δρόμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr