Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρέι Άλεν... θυμήθηκε να αποσυρθεί στα 41 του

Ο Ρέι Άλεν… θυμήθηκε να αποσυρθεί στα 41 του

Μετά από 18 περιόδους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο 10 φορές All Star και δις πρωταθλητής του ΝΒΑ, Ρέι Άλεν, ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της τεράστιας καριέρας του. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 2013/2014 κι από τότε το όνομά του συνδεόταν με την έντονη φημολογία περί επιστροφής του στο παρκέ. Σήμερα, ο ίδιος με επιστολή του στο περιοδικό Players' Tribune, αναφέρει ότι αποσύρεται οριστικά.

Μετά από 18 περιόδους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο 10 φορές All Star και δις πρωταθλητής του ΝΒΑ, Ρέι Άλεν, ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της τεράστιας καριέρας του.

Αγωνίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 2013/2014 κι από τότε το όνομά του συνδεόταν με την έντονη φημολογία περί επιστροφής του στο παρκέ. Σήμερα, ο ίδιος με επιστολή του στο περιοδικό Players’ Tribune, αναφέρει ότι αποσύρεται οριστικά:

«Σας γράφω αυτό σήμερα ως ένας 41χρονος άνδρας ο οποίος αποχωρεί από το άθλημα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Άλεν και συνεχίζει: «Σας το γράφω αυτό ως ένας άνθρωπος που έχει απολύτως ήσυχη τη συνείδησή του».

Η καριέρα του μοιάζει με μύθο: μέσος όρος πόντων 18.9, 4.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ σε 1.300 παιχνίδια στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ! Αποχωρεί ως ο κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος με 2.973 εύστοχα τρίποντα, ενώ καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ τριών πόντων και ελεύθερων βολών με ποσοστό καριέρας 40% και 89.4% αντίστοιχα.

Αρχικά επιλέχθηκε ως το νούμερο 5 των ντραφτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς το 1996, ωστόσο, αμέσως έγινε ανταλλαγή με τον Άντριου Λανγκ στους Μιλγουόκι Μπακς για τα δικαιώματα του νταφτ του Στεφόν Μάρμπερι. Ο Άλεν πέρασε τις πρώτες 6.5 σεζόν της καριέρας του στα «Ελάφια», κερδίζοντας μία θέση στη δεύτερη ομάδα του ΝΒΑ All Star ρούκι της σεζόν 1996.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2003 ο Άλεν έγινε ανταλλαγή με τον Ρόναλντ Μάρεϊ και Κέβιν Όλι και το ντραφτ του πρώτου γύρου στους Σιατλ Σούπερσονικς για τον Γκάρι Πέιτον και Ντέσμοντ Μέισον. Πέρασε περίπου 5 χρόνια στο Σιατλ πριν την ανταλλαγή που σημάδεψε την καριέρα του και τον εκτόξευσε στην κορυφή. Ο Αλεν αποκτήθηκε από τους Μπόστον Σέλτικς με τον Γκλεν Ντέιβις για τον Τζεφ Γκριν, Γουόλι Στσέρμπιακ, Ντελόντ Γουέστ στις 28 Ιουνίου του 2007.

Αυτή η κίνηση έβαλε τις βάσεις για τη διοίκηση των «Κελτών» και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του συλλόγου, Ντάνι Έιντζ να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση αποκτώντας τον Κέβιν Γκαρνέτ από τη Μινεσότα συνθέτοντας μία εκπληκτική τριάδα με τους επί σειρά ηγέτες της Βοστόνης, Πολ Πιρς και Ρέι Άλεν.

Στην πρώτη χρονιά που βρέθηκαν μαζί οι Άλεν, Γκαρνέτ και Πιρς έβαλαν τέλος στην 22ετή αποχή της ομάδας από τους τίτλου, με τον Ρέι Άλεν να φορά το πρώτο του δαχτυλίδι. Μετά από πέντε σεζόν στη Βοστόνη ο Άλεν απέρριψε τους «Κέλτες» και ως ελεύθερος εντάχθηκε στο δυναμικό των Μαϊάμι Χιτ, όπου έγινε συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ, με τους οποίους πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, το 2013.

Μετά από μία τιτανομαχία που κρίθηκε στους επτά τελικούς με το Σαν Αντόνιο, ο Άλεν πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε του έκτου αγώνα με το οποίο κράτησε ζωντανό το Μαϊάμι και τελικά τους οδήγησε στον τίτλο. Ο σπουδαίος αυτός παίκτης και οι Χιτ επέστρεψαν στους τελικούς της επόμενης περιόδου, ωστόσο, εκείνη την φορά ηττήθηκαν από τους Σπερς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024