Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισοδιακή συνεδρίαση και διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Επεισοδιακή συνεδρίαση και διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Ένταση το πρωί της Τρίτης στη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο της Αθήνας. Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε ομάδα αντιφασιστών της ΟΡΜΑ (Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού) στον προθάλαμο της εισόδου του δικαστηρίου στην οδό Δέγλερη, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της δίκης και την επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ για να κατευναστούν τα πνεύματα. Το δικαστήριο επανήλθε, ωστόσο η διαδικασία διεκόπη για την Πέμπτη έπειτα από νέα ένταση στο ακροατήριο.

Ένταση το πρωί της Τρίτης στη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο της Αθήνας.

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε ομάδα αντιφασιστών-μελών της ΟΡΜΑ (Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού) που βρισκόταν στον προθάλαμο της εισόδου του δικαστηρίου στην οδό Δέγλερη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ για να τερματιστεί η συμπλοκή των δύο πλευρών και να κατευναστούν τα πνεύματα.

Από τις έντονες φωνές και τη φασαρία που προκλήθηκε, η δίκη διακόπηκε προσωρινά, καθώς μέλη της ΧΑ που ήταν στις θέσεις τους στο ακροατήριο σηκώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλευρά όπου ακούστηκαν οι φωνές.

Τελικά το δικαστήριο επανήλθε -με συνέχεια στην κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη και ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής-, αφού προηγουμένως μπήκε στη δικαστική αίθουσα, από την είσοδο των δικηγόρων και των δημοσιογράφων και συνοδεία αστυνομικής δύναμης, η ομάδα αντιφασιστών, που είχαν τις γροθιές τους σηκωμένες ψηλά.

Στην εξέλιξη ωστόσο της διαδικασίας επήλθε και η οριστική διακοπή της δίκης, για την Πέμπτη, έπειτα από ένταση που προκλήθηκε και πάλι, τη φορά αυτή κατά την εξέταση του μάρτυρα.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση που του υπέβαλε ο δικηγόρος του ΠΑΜΕ «εάν το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος τους στο Πέραμα ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο μέσα στη δικαστική αίθουσα» (σ.σ. εννούσε την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της ΧΑ που κινήθηκε στην είσοδο όταν άκουσε φασαρία). Ακολούθησαν οξείες αντιδράσεις και φωνές από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα η έδρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να ακολουθήσει πανδαιμόνιο μεταξύ των δύο πλευρών του ακροατηρίου, που ξεκίνησαν όρθιες ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών και οι αντιφασίστες από την είσοδο που μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα οι κατηγορούμενοι.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας είχε αναφερθεί στη εμπλοκή του κατηγορούμενου βουλευτή Γιάννη Λαγού στην επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, επικαλούμενος μηνύματά του προς στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά το περιστατικό.

Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο οδηγούνται το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες κατά τα επεισόδια τη Δευτέρα στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα έναρξης των καταθέσεων για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά στελεχών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα το 2013, με απολογισμό εννέα τραυματίες.

Ο 28χρονος και η 22χρονη κατηγορούνται για έξι πλημμελήματα, και συγκεκριμένα για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απρόκλητη σωματική βλάβη, αντίσταση και άρνηση σε υποβολή δακτυλοσκόπησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024