Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το National Geographic παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΡΗΣ»

Το National Geographic παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΡΗΣ»

13 Νοεμβρίου

«Όταν ο άνθρωπος πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στον Άρη, θα είναι η πιο σημαντική στιγμή της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας και της ανακάλυψης και αυτό γιατί τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ένα είδος που ζει σε περισσότερους από έναν πλανήτες

Stephen Petranek,
συγγραφέας του βιβλίου «Πώς θα ζήσουμε στον Άρη;»

Το National Geographic επαναπροσδιορίζει τον όρο της τηλεοπτικής αφήγησης με την σειρά «ΑΡΗΣ», ένα πρωτοφανές παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός που παρουσιάζει τις μεγάλες δυσκολίες αλλά και τις τεράστιες επιτυχίες της Σύγχρονης Επιστημονικής Διαστημικής Επανάστασης, δείχνοντάς μας παράλληλα την πρώτη αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπινου είδους να αποικήσει τον κόκκινο πλανήτη.

Από όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μόνο ο Άρης κατάφερε να κεντρίσει την προσοχή μας, καθώς παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο. Η αποστολή ανθρώπων στο διάστημα, έχει απασχολήσει τα κορυφαία μυαλά στον κόσμο της επιστήμης, μετατρέποντας την κατάκτησή του, σε ένα μοντέρνο «διαστημικό» αγώνα δρόμου. Τώρα, το National Geographic, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Emmy παραγωγοί Brian Grazer, Ron Howard και Michael Rosenberg της Imagine Entertainment, ο βραβευμένος με Emmy παραγωγός Justin Wilkes, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Emmy παραγωγοί John Kamen και Dave O’Connor της RadicalMedia και ο πρωτοπόρος δημιουργός Everardo Gout ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να απογειώσουν τους τηλεθεατές, ταξιδεύοντας τους στο διάστημα, πιο μακριά από ποτέ, με το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός «ΑΡΗΣ».

Κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 21:00 στο National Geographic, η σειρά «ΑΡΗΣ» – η οποία διαδραματίζεται τόσο στο μέλλον όσο και στο παρόν – θα επαναπροσδιορίσει την τηλεοπτική αφήγηση, συνδυάζοντας την ποιότητα παραγωγής μιας ταινίας μεγάλου μήκους, με την απαράμιλλη ποιότητα ενός σύγχρονου ντοκιμαντέρ, με σκοπό να προωθήσει μια μοναδική ιστορία που κόβει την ανάσα, με θέμα την συναρπαστική προσπάθεια της ανθρωπότητας να κατακτήσει τον πλανήτη Άρη. Το National Geographic είναι διαθέσιμο μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

Η επική σειρά ντοκιμαντέρ, 6 επεισοδίων, αφηγείται την ιστορία ενός πληρώματος που το 2033 έχει αποστολή να μεταβεί στον Άρη. Οι παραγωγοί Howard και Grazer επέλεξαν προσωπικά τον Gout να σκηνοθετήσει και τα 6 επεισόδια της σειράς, που γυρίστηκαν στο Μαρόκο και τη Βουδαπέστη. Η ιστορία επικεντρώνεται στην πρώτη απόπειρα επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, με το διαστημικό σκάφος Δαίδαλος. Το παρθενικό ταξίδι του, θα λάβει χώρα το 2033, για το οποίο έχουν επιλεγεί 6 εξειδικευμένοι αστροναύτες: O Αμερικανός επικεφαλής της αποστολής Ben Sawyer (Ben Cotton), η Αμερικανή-Κορεάτισσα πιλότος Hana Seung (Jihae), ο Ισπανός υδροβιολόγος και γεωχημικός Javier Delgado (Alberto Ammann), η Γαλλίδα φυσικός και βιοχημικός Amelie Durand (Clementine Poidatz), ο Νιγηριανός πολιτικός μηχανικός και ρομποτιστής Robert Foucault (Sammi Rotibi) και η Ρωσίδα βιοαστρονόμος και γεωλόγος Marta Kamen (Anamaria Marinca). Πίσω στον πλανήτη Γη, στην ομάδα του κέντρου ελέγχου αποστολής «Mars Mission Control» (MMC) που έχει ως βάση το Λονδίνο, συμμετέχει η δίδυμη αδελφή της Hana Seung, Joon Seung (την υποδύεται επίσης η Jihae) και ο Γάλλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΜC, Ed Grann (Olivier Martinez). Μετά την επιτυχημένη προσγείωση του «Δαίδαλος» στον Άρη καθώς και την εγκατάσταση επιχειρησιακής βάσης εκεί, η Βρετανίδα πυρηνική φυσικός Leslie Richardson (Cosima Shaw) θα αναλάβει να οργανώσει την 2η φάση της αποστολής μαζί με τον παγκοσμίου φήμης βοτανολόγο και σύζυγο της, Dr. Paul Richardson (John Light).

Η σειρά «ΑΡΗΣ» θα ενώσει με μοναδικό τρόπο τα κορυφαία μυαλά του κόσμου, με ένα τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί. Φανταστείτε μια παγκόσμια ομιλία TED με τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους του πλανήτη. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων, με τους παρακάτω:

-Charles Bolden, διαχειριστής NASA, πρώην αστροναύτης NASA
-Peter Diamandis, ιδρυτής και πρόεδρος X-Prize, συν-ιδρυτής και αντιπρόεδρος Planetary Resources
-Neil DeGrasse Tyson, διευθυντής πλανηταρίου Hayden στο Rose Center for Earth and Space
-Elon Musk, CEO και διευθυντής σχεδιασμού, SpaceX, CEO Tesla Motors, πρόεδρος SolarCity
-David Dinges, καθηγητής τμήματος ψυχιατρικής, University of Pennsylvania
-Casey Dreier, διευθυντής διαστημικής ασφάλειας και υπεράσπισης, Planetary Society
-Ann Druyan, executive producer και συγγραφέας «Cosmos»
-Charles Elachi, πρώην διευθυντής προγράμματος Jet Propulsion Lab (JPL) NASA, επίτιμος καθηγητής Caltech
-Jim Green, διευθυντής τμήματος πλανητικής επιστήμης, NASA
-John Grunsfeld, διαχειριστής τμήματος Επιστημονικής Διεύθυνσης Αποστολών NASA, πρώην αστροναύτης NASA
-Jennifer Heldmann, επιστήμονας πλανητικής έρευνας NASA
-Jedidah Isler, βραβευμένος αστροφυσικός, μέλος της ομάδας Emerging Explorere, National Geographic
-Thomas Kalil, αναπληρωτής διευθυντής γραφείου επιστημονικής και τεχνολογικής πολιτικής Λευκού Οίκου – ΗΠΑ, ανώτερος σύμβουλος τμήματος επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο – ΗΠΑ
-Roger Launius, αναπληρωτής διευθυντής, επιμελητής National Air and Space Museum, Smithsonian Institution
-John Logsdon, επίτιμος καθηγητής, πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων, George Washington University
-James Lovell, πρώην αστροναύτης NASA, διοικητής αποστολής Apollo 13
-Stephen Petranek, συγγραφέας «Πώς θα ζήσουμε στον Άρη;»
-Mary Roach, συγγραφέας «Packing for Mars»
-Jennifer Trosper, διευθυντής αποστολής Mars 2020
Andy Weir, συγγραφέας «The Martian»
Robert Zubrin, πρόεδρος The Mars Society, πρόεδρος Pioneer Astronautics

    Το National Geographic θα μεταδώσει τη μοναδική σειρά 6 επεισοδίων «ΑΡΗΣ» ξεκινώντας από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 21:00.

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του National Geographic Channel.

    entertainment.in.gr

    Sports in

    Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

    Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 18 Απριλίου 2024