Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μαξίμου: Η ΝΔ υπερασπίζεται το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών

Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοτπικές άδειες. «Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, ειλικρινή δάκρυα για τους καναλάρχες, σχολίασε ο κ. Παππάς.

Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοτπικές άδειες. «Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, ειλικρινή δάκρυά για τους καναλάρχες, σχολίασε ο κ. Παππάς.

«Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα μία πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει ‘υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών’ και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση» αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Οι μάσκες, λοιπόν, έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια, το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής».

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή. Και αυτό, πλέον, δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες» σχολιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Σημειώνει, ακόμη, ότι «οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:

» 1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

» 2. Καταργεί τον διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από ‘αδειοδοτική διαδικασία’, η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο».

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει: «Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα, τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς τον νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024