Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημόσιο: Απολύσεις υπαλλήλων-φαντάσματα

Δημόσιο: Απολύσεις υπαλλήλων-φαντάσματα

Ξεκίνησαν οι απολύσεις υπαλλήλων-φαντάσματα στο δημόσιο τομέα. Η αρχή έγινε από τέσσερις δασκάλους και έναν καθηγητή πανεπιστημίου, οι οποίοι εισέπρατταν κανονικά το μισθό τους αλλά δεν πήγαιναν ποτέ να διδάξουν.

Ξεκίνησαν οι απολύσεις υπαλλήλων-φαντάσματα στο δημόσιο τομέα. Η αρχή έγινε από εκπαιδευτικούς που εισέπρατταν κανονικά το μισθό τους αλλά δεν πήγαιναν ποτέ να διδάξουν.

Σύμφωνα με το Έθνος πρόκειται για τέσσερις δασκάλους, αλλά και για έναν καθηγητή πανεπιστημίου που πλέον βρίσκονται εκτός Δημοσίου καθώς υπογράφηκε ήδη η οριστική τους απόλυση.

Με βάση των Κώδικα, εάν ένας εργαζόμενος απουσιάσει μέσα σε ένα μήνα συνεχόμενα 22 εργάσιμες ημέρες από την εργασίας του ή συνολικά έναν μήνα μέσα σε έναν χρόνο τότε παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να κινηθεί εναντίον του ο άμεσος προϊστάμενος (διευθυντής σχολείου, τμήματος κλπ) και να ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση.

Από εκεί και ύστερα ξεκινάει μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει ώς και δυο χρόνια μέχρι την οριστική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων από την εργασία τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία, ένας εκπαιδευτικός από την Κρήτη και ένας από το Νότιο Αιγαίο. Στους εκπαιδευτικούς είχε επιβληθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια η ποινή της οριστικής παύσης. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς εξαφανίστηκε για 8 μήνες, άλλος για 5 μήνες και οι άλλοι δύο από 32 έως 37 εργάσιμες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου της Πάτρας προχώρησαν στη διακοπή της μισθοδοσίας καθηγητή του Πανεπιστημίου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εμφανιζόταν στα μαθήματά του. Οι καταγγελίες έγιναν τόσο από τον πρόεδρο του τμήματος όσο και από τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι και ανέφεραν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ στο μάθημα.

Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο καθηγητή έχει ιστορία 6 ετών, αφού από το 2010 του έγιναν οι πρώτες συστάσεις από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ιδρύματος, αλλά και από την προηγούμενη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο ίδιος όμως, όπως καταγγέλλει το ίδρυμα, δεν υπάκουσε στις συστάσεις και έτσι η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, αποφάσισε, ως όφειλε, να του διακόψει τη μισθοδοσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024