Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Bleak House»: νέα σειρά στην ΕΡΤ2

«Bleak House»: νέα σειρά στην ΕΡΤ2

Μια παγερά ωραία γυναίκα, η Λαίδη Ντέντλοκ -που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό- και ο ανελέητος δικηγόρος Τέλκινγκχορν, που προσπαθεί να το ξεσκεπάσει, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς που θα προβάλλεται από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και κάθε μέρα στις 19:00, στην ΕΡΤ2. Η πολυβραβευμένη δραματική σειρά εποχής «Bleak House», που βασίζεται στο κλασικό αριστούργημα […]

Μια παγερά ωραία γυναίκα, η Λαίδη Ντέντλοκ -που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό- και ο ανελέητος δικηγόρος Τέλκινγκχορν, που προσπαθεί να το ξεσκεπάσει, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς που θα προβάλλεται από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και κάθε μέρα στις 19:00, στην ΕΡΤ2.

Η πολυβραβευμένη δραματική σειρά εποχής «Bleak House», που βασίζεται στο κλασικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, και είναι παραγωγής BBC 2005, έρχεται σε σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ και Σουζάνα Γουάιτ, ενώ τους βασικούς ήρωες υποδύονται οι Τζίλιαν Άντερσον («X – Files»), Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ντένις Λόσον, Άννα Μάξγουελ Μάρτιν, Τσαρλς Ντανς («Gosford Park»), Ναθάνιελ Πάρκερ, Πολίν Κόλινς («Shirley Valentine»), Άλαν Άρμστρονγκ («Oliver Twist»), Πάτρικ Κένεντι, Τίμοθι Γουέστ κ.ά.

Ο αναγνωρισμένος συγγραφέας Άντριου Ντέιβις («Περηφάνεια και προκατάληψη») μετέφερε στην οθόνη το μοναδικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς – την πιο σημαντική και πιστή απεικόνιση του βικτωριανού Λονδίνου. Ολοζώντανη και γεμάτη φαντασία αλλά και πιστή στο πρωτότυπο, αυτή η συναρπαστική μεταφορά έχει γυριστεί με γρήγορο ρυθμό και σύγχρονη ματιά.

Όσο για την υπόθεση πέρα από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές θα δούμε επίσης τον γενναιόδωρο Τζον Τζάρνταϊς, που παλεύει με το ίδιο του το παρελθόν, καθώς και τους δύο νέους προστατευόμενούς του, Ρίτσαρντ και Άντα, να εμπλέκονται, όπως και η Λάιδη Ντέντλοκ, στην περίφημη υπόθεση Τζάρνταϊς εναντίον Τζάρνταϊς, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα κάνει έναν απ’ όλους πάμπλουτο. Καθώς ο Τέλκινγκχορν σκαλίζει βαθύτερα στο παρελθόν της Λαίδης Ντέντλοκ, ξεσκεπάζει ένα μυστικό που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα και είναι τόσο συγκλονιστικό όσο και η έκβαση της υπόθεσης Τζάρνταϊς.

Την πολυβραβευμένη αυτή σειρά, παραγωγής BBC 2005, είδαν κατά μέσο όρο 5,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΒΡΑΒΕΙΑ
17 βραβεία
5 BAFTA και 7 υποψηφιότητες
BANFF Καλύτερης Μίνι Σειράς
Peabody
2 EMMY και 8 υποψηφιότητες
3 Royal Television Society και 5 υποψηφιότητες
3 Broadcasting Press Guild και 3 υποψηφιότητες
TRIC Καλύτερης Δραματοποιημένης Σειράς για την Τηλεόραση
3 National Television υποψηφιότητες
USA TV Critics Association υποψηφιότητα

Από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 και κάθε μέρα, στις 19:00

entertainment.in.gr

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024