Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύδωρας: Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου

Πολύδωρας: Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου

Τη στενοχώρια του και την πικρία του εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας για τη στάση της ΝΔ, η οποία είναι αρνητική στην πρόταση της κυβέρνησης για τοποθέτηση του πρώην υπουργού της ΝΔ στην ηγεσία του ΕΣΡ. Σημείωσε ότι ίσως στη ΝΔ έχουν άλλα κριτήρια, όπως να είσαι κολλητός του Χριστοφοράκου. Ωστόσο, είπε πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί, για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του, απαντά η ΝΔ.

Τη στενοχώρια του και την πικρία του εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας για τη στάση της ΝΔ, η οποία είναι αρνητική στην πρόταση της κυβέρνησης για τοποθέτησή του στην ηγεσία του ΕΣΡ.

Στη χειμαρρώδη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Με είχαν διαγράψει από τη ΝΔ την εποχή του κ. Σαμαρά. Στη συνέχεια, τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Δεν προβλέπεται ο εξοστρακισμός. Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;».

Αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Πολύδωρας είπε ακόμη πως στη ΝΔ μπορεί να έχουν άλλα κριτήρια για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΕΣΡ, όπως να είναι κολλητός του Χριστοφοράκου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε για τις επιλογές των κομμάτων για τον επικεφαλής του ΕΣΡ: «Τι θέλουν; Κάποιον εγκεκριμένο από τη διαπλοκή;».

Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, όταν τού έγινε η πρόταση. Σύμφωνα με όσα μετέφερε, ο πρωθυπουργός τού τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;».

«Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους».

Ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε πως η θέση της ηγεσίας της ΝΔ δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ. «Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μαζί μου. Ο περισσότερος κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου. Αυτοί κάνουν τακτικισμούς, για να ρίξουν την κυβέρνηση».

Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη πως δεν κόπτεται για την πρόταση της κυβέρνησης και πως την αποδέχτηκε «από ορμή για να πράξω». «Με ενέπνευσε ο ρόλος του ειρηνοποιού. Αποδέχτηκα γιατί είμαι μαχητής» συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη δήλωση στήριξης στο πρόσωπό του και πρόσθεσε πως δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, είναι έτοιμος να παραιτηθεί και πως δεν θέλει να εκβιάσει καταστάσεις.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ, όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του…» είναι το σχόλιο της Πειραιώς για την τηλεοπτική συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα.

Εν τω μεταξύ, κριτική στην ΕΡΤ ασκεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για τη συνέντευξη Πολύδωρα. «Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την ΕΡΤ. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες!» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Να βρεθεί «άλλη συναινετική λύση» ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη στον Alpha.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Πολύδωρα είναι ένας ακόμη λόγος να μην τον ψηφίσουμε. Πέρα από το παρελθόν του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δε μπορεί να παριστάνει τον κομματικό παράγοντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Απαιτείται άμεσα μια άλλη συναινετική λύση.

»Ταυτόχρονα χρειάζεται, με διάταξη Νόμου να επιστρέφουν στο ΕΣΡ οι πλήρεις αρμοδιότητες των τηλεοπτικών αδειών. Τίποτα άλλο δε μπορεί να γίνε αποδεκτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ν.Σ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024