H ακύρωση του νόμου Παππά, του κεντρικού στρατηγικού αφηγήματος της κυβέρνησης, φαίνεται να περιορίζουν σημαντικά τα περιθώρια εντυπωσιασμού μέσω του ανασχηματισμού, που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, δεδομένου ότι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο δεν αναμένονται και ότι οι περισσότεροι υπουργοί θεωρούνται αμετακίνητοι, μία από τις φημολογούμενες κινήσεις του πρωθυπουργού είναι η αναβάθμιση της λεγόμενης «ομάδας των 40άρηδων» Δ.Τζανακόπουλου (διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού), Δ.Λιάκου (οικονομικού συμβούλου) και Αλ.Χαρίτση (υπεύθυνου για το ΕΣΠΑ).

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση της Όλγας Γεροβασίλη σε κάποιο υπουργείο, ενώ υπό μετακίνηση θεωρούνται οι Κουρουμπλής (υπουργός Εσωτερικών), Π.Σκουρλέτης (ΠΕΚΑ), Παρασκευόπουλος (Δικαιοσύνης) και Τόσκας (Προστασίας του Πολίτη).

Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν επίσης ότι από πλευράς Τσακαλώτου έχει τεθεί βέτο στην αξιοποίηση προσώπων όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο επικείμενος ανασχηματισμός αντιμετωπίζεται πλέον ως μια εξέλιξη περιορισμένης εμβέλειας και με το βλέμμα στραμμένο περισσότερο σε εκλογές.

* Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ