«Όχι» στον Βύρωνα Πολύδωρα για το ΕΣΡ λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει τον «υπουργό της ζαρντινιέρας, αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στην θέση της ότι θα συμβάλλει θετικά στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

» Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή -και ιδιαίτερα αυτό του προέδρου- επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

» Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής -για τη χώρα- περιόδου 2004-2009.

» Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον ‘υπουργό της ζαρντινιέρας’. Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ.»

Το πρώτο θέμα που πρέπει να δούμε τη Δευτέρα στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ είναι τι θα λέει η τροπολογία Παππά, ξεκαθάρισε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θα έρθει αυτός ο απαράδεκτος άνθρωπος, αφού παραμένει στη θέση του, να ανοίξει τα χαρτιά του. Και να δεσμευθεί ο πρόεδρος της Βουλής ότι δεν ψηφίσουμε πρόεδρο του ΕΣΡ στις 4 και στις 5 θα έρθει άλλη τροπολογία» σημείωσε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

«Η εισήγηση στη συνεδρίαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν τη συνεδρίαση του ΕΣΡ είναι να δούμε πρώτα την τροπολογία Παππά για επιστροφή στις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως αποφάσισε και το ΣτΕ και μετά θα συζητήσουμε τα υπόλοιπα» συνέχισε.

Ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι τα περί «νόμου-γέφυρας» με προσωρινές άδειες δεν αποτελεί συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ.

«Τους έχω ικανούς για τα πάντα, αλλά να επιχειρήσουν να κοροϊδέψουν με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο, δεν νομίζω» εκτίμησε.

Για το κατά πόσο πρέπει όλοι να αναμένουν το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι από την νομική του εμπειρία αυτό μπορεί να πάρει μήνες, «κάτι που δεν μπορούμε να το αντέξουμε».

Αφού ξέρουμε την απόφαση, μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, αφού δούμε την τροπολογία, κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ