Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σωτηρέλης: Προσοχή μέχρι να μάθουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ

Σωτηρέλης: Προσοχή μέχρι να μάθουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ

Προσοχή στο πώς μιλάμε για την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό, συστήνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης. «Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να προχωρήσει έτσι όπως προχώρησε» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5, εντοπίζοντας ευθύνες και στη ΝΔ για την υπόθεση του ΕΣΡ.

Προσοχή στο πώς μιλάμε για την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό, συστήνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 σημείωσε:

«Το κράτος δικαίου επιτάσσει οι νόμοι να ελέγχονται συνταγματικά από το αρμόδιο δικαστήριο. Το αρμόδιο δικαστήριο τους έλεγξε, δεν ξέρουμε ακριβώς το σκεπτικό, οπότε πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο πώς μιλάμε για την απόφαση, διότι δεν την ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο ότι έκρινε κάτι που το είχε κρίνει και σε προηγούμενες αποφάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει. Η μόνη διαφορά είναι -και εδώ υπάρχει και μεγάλη ευθύνη της ΝΔ- ότι δεν υπήρχε ΕΣΡ, με ευθύνη εδώ της ΝΔ, διότι αρνήθηκε να συμπράξει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει, έτσι όπως προχώρησε.»

Για την κατάθεση νέας ρύθμισης νόμου:

Είναι λάθος να δημιουργούμε τετελεσμένα πριν από έναν διαγωνισμό, διότι δείχνει ότι υπάρχει μία προσπάθεια, αυτό που ουσιαστικά απέτρεψε το ΣτΕ, να το φέρουμε από το παράθυρο. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα… Δεν μπορεί να έχουμε τη νοοτροπία του ότι, όταν μας βολεύει μία απόφαση, να κινούμαστε όπως μας βολεύει και όταν δεν μας βολεύει, κοιτάμε πώς θα την παρακάμψουμε.

Για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τους δικαστές:

«Οι δικαστές δέχονται πρώτα πολιτικές και μετά κοινωνικές πιέσεις. Σταθμίζουν λοιπόν όλα τα δεδομένα και αποφασίζουν με κριτήριο το Σύνταγμα. Το τι θα γίνει με τις αδύναμες κατηγορίες των ασθενέστερων είναι θέμα αναδιανομής εισοδήματος. Ας φροντίσει η κυβέρνηση με άλλο τρόπο να βρει τα έσοδα που χρειάζεται, κάνοντας αναδιανομή. Γιατί αν θεωρεί ότι είναι μία μορφή αναδιανομής αυτό, τότε είναι λάθος, γιατί είναι πάλι η ίδια αγοραία αντίληψη.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024