Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική αύξηση κερδών για την Volvo το γ΄τρίμηνο

Σημαντική αύξηση κερδών για την Volvo το γ΄τρίμηνο

Σταθερά σε τροχιά νέων ρεκόρ κερδών και πωλήσεων βρίσκεται η Volvo για το έτος 2016.

Λειτουργικά κέρδη ύψους 2,067 εκ. σουηδικών κορωνών κατέγραψε η Volvo για το τρίτο τρίμηνο ποσό αυξημένο κατά 62% σε σχέση με πέρυσι ενώ συνολικά από την αρχή του έτους έως και το μήνα Σεπτέμβριο, τα κέρδη της σουηδικής φίρμας έχουν ήδη ξεπεράσει τα συνολικά της κέρδη για ολόκληρο το προηγούμενο έτος καθώς ανήλθαν σε 7,66 δισεκατομμύρια κορώνες έναντι 6,6 δισεκατομμυρίων κορωνών για το σύνολο του 2015.

«Έχοντας διανύσει εννέα μήνες στην χρονιά, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οδεύουμε προς την κατάρριψη νέων ρεκόρ τόσο σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πωλήσεων όσο και τα μεγέθη των κερδών καταγράφοντας σημαντική βελτίωση» δήλωσε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Sammuelsson.

Η «επιτυχία» της Volvo το γ΄ τρίμηνο αποδίδεται από τους Σουηδούς στις επιδόσεις τόσο των ανανεωμένων όσο και των νέων μοντέλων με τα σκήπτρα δημοτικότητας σε επίπεδο πωλήσεων να κρατούνται από τα XC60 και τη σειρά V40 με τα μεγέθη να διαμορφώνονται σε 38.000 και 23.000 αντίστοιχα ενώ με 22.000 μονάδες ακολουθεί το νέο XC90 το οποίο συνολικά έχει για τους εννέα μήνες του 2016 έχει καταγράψει 66.000 μονάδες.

Συνολικά το γ’ τρίμηνο οι πωλήσεις της Volvo ενισχύθηκαν κατά 7,8% αθροίζοντας σε 122.766 μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο διάστημα η σουηδική φίρμα εμφάνισε ιδιαίτερη δυναμική στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας η οποία μεταφράζεται σε αύξηση πωλήσεων κατά 20% σε αμφότερες τις αγορές.

Ανεξαρτήτως των αυξανόμενων μεγεθών πωλήσεων, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της φίρμας, Hakan Sammuelsson αναφερόμενος στις πρόσφατες συνεργασίες με την Uber και την Autoliv οι οποίες επίσης ανακοινώθηκαν κατά το παραπάνω διάστημα «η Volvo Cars δεν θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζεται ως μία αυτοκινητοβιομηχανία στο στενό πλαίσιο του όρου αλλά και ως ένας σημαντικός παίκτης στην εξέλιξη λογισμικού και των τεχνολογιών που συμβαδίζουν με τις αλλαγές που συντελούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία».

auto.in.gr

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024