Διεθνής Αμνηστία: Ο συνασπισμός κατά της ISIS υποβαθμίζει το θάνατο αμάχων
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που προχωρά σε επιδρομές εναντίον της ISIS πως δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για να προληφθεί ο θάνατος αμάχων σε πλήγματα και ότι «υποβαθμίζει σημαντικά» τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων μεταξύ των αμάχων. Λέγοντας πως ορισμένες από τις επιθέσεις «ενδέχεται να συνιστούν επιθέσεις δυσανάλογες ή χωρίς να γίνονται διακρίσεις», η οργάνωση μιλά για μέχρι και 300 αμάχους νεκρούς τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που προχωρά σε επιδρομές εναντίον της ISIS πως δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για να προληφθεί ο θάνατος αμάχων σε πλήγματα και ότι «υποβαθμίζει σημαντικά» τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων μεταξύ των αμάχων.
Λέγοντας πως ορισμένες από τις επιθέσεις «ενδέχεται να συνιστούν επιθέσεις δυσανάλογες ή χωρίς να γίνονται διακρίσεις», η οργάνωση μιλά για μέχρι και 300 αμάχους νεκρούς τα τελευταία δύο χρόνια.
«Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουν ξεκαθαρά οι ΗΠΑ για την πλήρη έκταση του πλήγματος σε αμάχους από τις επιδρομές στη Συρία» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βηρυτό.
«Φοβούμαστε ότι ο συνασπιμός υποβαθμίζει σημαντικά τις επιπτώσεις σε αμάχους» είπε, μιλώντας για μέχρι και 300 θανάτους αμάχων σε 11 επιθέσεις που έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο του 2014.
Επιπλέον, η οργάνωση υποστηρίζει πως σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις «οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στον άμαχο πληθυσμό».
«Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις ενδεχέται να συνιστούν επιθέσεις χωρίς διακρίσεις ή δυσανάλογης μορφής» συνέχισε.
Το πρακτορείο Reuters, το οποίο δεν κατάφερε να πάρει αρχικά σχόλιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο, αναφέρει πως η Ουάσινγκτον πάγια υπογραμμίζει πως λαμβάνει μέριμνα να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά σε αμάχους.
Σε προηγούμενες αναφορές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, προσθέτει το πρακτορείο, είχε αναφερθεί πως από τον Ιούλιου του περασμένου χρόνου μέχρι τον φετινό Απρίλιο είχαν σκοτωθεί 14 άμαχοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442