Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Δεν βομβαρδίσαμε μία εβδομάδα» στο Χαλέπι, ευθύνη σε όλους ρίχνει ο ΟΗΕ

Ρωσία: «Δεν βομβαρδίσαμε μία εβδομάδα» στο Χαλέπι, ευθύνη σε όλους ρίχνει ο ΟΗΕ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως ούτε η ρωσική ούτε η συριακή αεροπορία δεν έχουν προχωρήσει σε επιδρόμες στο Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με την Ουάσινγκτον. Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ εκφράζει «βαθιά απογοήτευση» για το ότι δεν κατέστη εφικτό να γίνει καμία απομάκρυνση ασθενών από το Χαλέπι, ρίχνοντας την ευθύνη σε όλες τις εμπόλεμες πλευρές επί του εδάφους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως ούτε η ρωσική ούτε η συριακή αεροπορία δεν έχουν προχωρήσει σε επιδρόμες στο Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με την Ουάσινγκτον.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ εκφράζει «βαθιά απογοήτευση» για το ότι δεν κατέστη εφικτό να γίνει καμία απομάκρυνση ασθενών από το Χαλέπι, ρίχνοντας την ευθύνη σε όλες τις εμπόλεμες πλευρές επί του εδάφους.

«Πτήσεις πάνω από το Χαλέπι από τη ρωσική και τη συριακή αεροπορία έχουν σταματήσει εντελώς για τις τελευταίες επτά ημέρες» ανέφερε την Τρίτη από τη Μόσχα ο ρώσος στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένουν ανοικτοί στο ανατολικό τμήμα της πόλης έξι διάδρομοι για αμάχους που θέλουν να φύγουν. Τη Δευτέρα, είπε ο ρώσος ταγματάρχης, έφυγαν από την πόλη 48 γυναίκες και παιδιά υπό τη συνοδεία ρώσων στρατιωτικών.

Ωστόσο, η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει πως ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου από την περασμένη Πέμπτη, επιδρομές έχουν γίνει σε γραμμές του μετώπου, όπως στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

ΟΗΕ: Ευθύνονται όλοι που δεν απομακρύναμε ασθενείς

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Στέφεν Ο’ Μπράιεν ανέφερε πως τα Ηνωμένα Έθνη εγκαταλείπουν την απόπειρα απομάκρυνσης ασθενών από το Χαλέπι μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των τελευταίων ημερών, την ευθύνη για το οποίο επέρριψε σε όλες τις πλευρές.

«Οι απομακρύνσεις εμποδίστηκαν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων καθυστερήσεων στην απαραίτητη έγκριση από τις τοπικές αρχές στο ανατολικό Χαλέπι, τους όρους που έθεσαν μη κυεβρνητικές ένοπλες ομάδες και των αντιρρήσεων της συριακής κυβέρνησης να επιτρέψει παράδοση προμηθειών στο ανατολικό τμήμα της πόλης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ο’ Μπράιεν.

Λέγοντας πως δεν απομακρύνθηκε κανένας ασθενής κατά τη διάρκεια της τριήμερης παύσης πυρός που είχε ξεκινήσει την Πέμπτη, ο αξιωματούχος υπογράμμισε τη «βαθιά του αποηγοήτευση και ανησυχία. «Είμαστε εξοργισμένοι που η μοίρα ευάλωτων αμάχων, βρίσκεται στα χέρια παραγόντων που συνεχώς και χωρίς ντροπή δεν τους βάζουν πάνω από στενά πολιτικά και στρατιώτικα συμφέροντα» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024