Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμούς Halloween ζωολογικός κήπος στο Ανόβερο

Σε ρυθμούς Halloween ζωολογικός κήπος στο Ανόβερο

Η κολοκύθα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Halloween, μιας πολύ αμερικανικής υπόθεσης που όμως κερδίζει έδαφος και στην Ευρώπη. Οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στο Ανόβερο της Γερμανίας αποφάσισαν να τιμήσουν το έθιμο, προσφέροντας μια κολοκύθα στους γεμάτους περιέργεια «ενοίκους» του κήπου.

Η κολοκύθα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Halloween, μιας πολύ αμερικανικής υπόθεσης που όμως κερδίζει έδαφος και στην Ευρώπη.

Οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στο Ανόβερο της Γερμανίας αποφάσισαν να τιμήσουν το έθιμο, προσφέροντας μια κολοκύθα στους γεμάτους περιέργεια «ενοίκους» του κήπου.

Το Halloween γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου. Η λέξη προέρχεται από το All-hallow-even και αναφέρεται στην παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).

Η γιορτή έχει μυστικιστική χροιά και στη διάρκειά της τα παιδιά φορούν κοστούμια και βγαίνουν για «κέρασμα ή για πείραγμα» (trick or treat).
Χαρακτηριστικό της ημέρας είναι ο στολισμός των σπιτιών με κολοκύθες που φέρουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Το έθιμο της κολοκύθας προέρχεται από έναν παλιό ιρλανδικό θρύλο. Σε αυτόν, ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης, ο Τζακ, καταφέρνει να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον διάβολο. Αρνείται, μάλιστα, να τον απελευθερώσει μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Τελικά, δέχεται να τον αφήσει ελεύθερο, με την προϋπόθεση ότι όταν πεθάνει, ο διάβολος δεν θα τον αφήσει να παέι στην κόλαση. Η συμφωνία τηρείται και το πνεύμα του Τζακ φτιάχνει τα φανάρια από κολοκύθα, τοποθετεί μέσα τους ένα κερί και περιπλανιέται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

Γι’ αυτό και οι κολοκύθες ονομάζονται στα αγγλικά Jack O’ Lantern (Τζακ Φανάρι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024