Μέτρα κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών συμφωνήθηκαν στην ΕΕ
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την Παρασκευή να εκσυγχρονίσουν τα εργαλεία τους κατά των άδικων εμπορικών πρακτικών, δήλωσε ο πρόεδρος της συνάντησης Ντόναλντ Τουσκ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον προστατευτισμό και στην προστασία των συμφερόντων.
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την Παρασκευή να εκσυγχρονίσουν τα εργαλεία τους κατά των άδικων εμπορικών πρακτικών, δήλωσε ο πρόεδρος της συνάντησης Ντόναλντ Τουσκ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον προστατευτισμό και στην προστασία των συμφερόντων.
Ο Τουσκ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Ο Γιούνκερ επισήμανε πως οι ΗΠΑ προστάτευσαν τον τομέα της χαλυβουργίας τους πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η Ευρώπη, ενώ η Κίνα έχει τεράστια υπερπαραγωγή χάλυβα.
Δήλωσε πως ελπίζει ότι θα καταστεί δυνατό να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες μια συμφωνία ανάμεσα στην Επιτροπή και το κοινοβούλιο της βελγικής επαρχίας της Βαλλονίας σχετικά με τους όρους της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά, (CETA) ώστε η συμφωνία να υπογραφεί όπως είναι προγραμματισμένο την ερχόμενη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442