Δίωξη σε βάρος Κοντομηνά για φοροδιαφυγή
Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατ. ευρώ, αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος άσκησε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Τι απαντά ο επιχειρηματίας.
Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατ. ευρώ, αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος άσκησε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ο επιχειρηματίας ελέγχεται εδώ και καιρό από τους οικονομικούς εισαγγελείς, με συνδυασμό στοιχείων από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής, βάσει των οποίων έχουν εντοπιστεί αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων κατά το διάστημα 2006 – 2008.
Ο ίδιος, πάντως, κληθείς από τους εισαγγελείς, έχει αρνηθεί τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, ενώ παράλληλα έχει προσφύγει και στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προσβάλλοντας τις πράξεις της φορολογικής διοίκησης σε βάρος του.
Πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.
Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή.
Τι απαντά ο επιχειρηματίας
Με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κοντομηνάς απαντά στο θέμα της ποινικής του δίωξης:
«Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής.
1. Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα LAGARDE (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ευρώ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό.
2. Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου.
3. Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
- Γιαν Μαρτέλ: Οι ήρωες της Ιλιάδας είναι οι Γκέιτς και οι Έπσταϊν της εποχής που τσακώνονται μεταξύ τους
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπου του μαρτυρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442