Ντράγκι: Πρώτα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και μετά QE
«Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζονται. Έχουμε εκφράσει ανησυχίες και πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο Μ.Ντράγκι. Ξεκαθάρισε δε ότι «όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε με ανεξάρτητο τρόπο το θέμα της βιωσιμότητάς του» καθιστώντας σαφές ότι η αξιολόγηση του χρέους είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζονται. Έχουμε εκφράσει ανησυχίες και πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ξεκαθάρισε δε ότι «όταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ανεξάρτητο τρόπο το θέμα της βιωσιμότητάς του» καθιστώντας σαφές ότι η αξιολόγηση του χρέους είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Όπως εξήγησε ο Ντράγκι όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, το ΔΣ της ΕΚΤ λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει τη βιωσιμότητά του, συμπληρώνοντας πως έως τότε είναι πρώιμο να γίνονται εικασίες και να υφαίνονται σενάρια. Στο πλαίσιο αυτό πρόωρη χαρακτήρισε και τη συζήτηση για αγορές ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE.
«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Q.E)» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Τον εντόπισε περαστικός
- Απίθανο γκολ στην Κροατία μέσω… λακούβας (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο πληρώνουν την κυβερνητική ανεπάρκεια
- Η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση… μελετά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση οι «πράσινες», για να μείνουν στο κόλπο οι «ερυθρόλευκες»

