Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon 2017: Ανανέωση στα σημεία

Seat Leon 2017: Ανανέωση στα σημεία

Το ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο ανανεώνεται αποκτώντας εκτός από τις εθιμοτυπικές και αισθητικές και εξοπλιστικές του αναβαθμίσεις, πρόσβαση στον diesel χωρητικότητας 1,6 λίτρων με ισχύ 115 ίππους καθώς και τον αντίστοιχης ισχύος τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης του 1,0 λίτρου ο οποίος, στο εξής, θα εξοπλίζει τη βασική βενζινοκίνητη έκδοσή του.


Η ισπανική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση του δημοφιλούς μικρομεσαίου της μοντέλου το οποίο ενσωματώνει αισθητικές και τεχνολογικές βελτιώσεις με προέλευση το άρτι αφιχθέν Ateca.

Σε αισθητικό επίπεδο το νέο Leon διαθέτει ανασχεδιασμένα γρίλια και προφυλακτήρα, εμπλουτίζοντας παράλληλα την εμφάνισή του με περισσότερες λεπτομέρειες από χρώμιο. Επίσης, πλέον όλες οι εκδόσεις αμαξώματος του Leon, θα δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να επιλέξουν φώτα τεχνολογίας LED για το σύνολο των εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού φωτισμού του θαλάμου επιβατών.

Ο τελευταίος αποκτά επίσης μια νέα κεντρική οθόνη αφής οκτώ ιντσών για τις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωση, συμβάλλοντας στον περιορισμό των φυσικών διακοπτών στο ταμπλό. Το ανανεωμένο Leon εξοπλίζεται επίσης με το Traffic Jam Assist, το σύστημα που εμφανίστηκε στο Ateca και του οποίου η λειτουργία συνδυαστικά με τα Lane Assist και το ενεργό cruise control εξασφαλίζουν στο ισπανικό μοντέλο τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα. Ένα άλλο τεχνολογικό gadget από το οποίο επωφελείται το ανανεωμένο Leon είναι το προαιρετικό Connectivity Box το οποίο επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphone.

Εκτός από τις εκδόσεις Reference, Style και FR οι οποίες επωφελούνται από τις παραπάνω αλλαγές, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση Xcellence φέρει μια σειρά ακόμα πιο εκτεταμένων αισθητικών αλλαγών και περισσότερων συστημάτων όπως π.χ. το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί που αποσκοπούν να τις προσδώσουν έναν πιο upmarket χαρακτήρα.

Ακόμα σημαντικότερες είναι οι αλλαγές που συντελούνται σε επίπεδο κινητήρων καθώς το ανανεωμένο Leon θα διατεθεί με ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών. Αναλυτικότερα, στα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα προστίθεται ο diesel χωρητικότητας 1,6 λίτρων με ισχύ 115 ίππους καθώς και ο αντίστοιχης ισχύος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου ο οποίος στο εξής θα εξοπλίζει τη βασική βενζινοκίνητη έκδοσή του.

Επίσης η Seat προσθέτει το επτά σχέσεων DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το πρακτικότερο Leon ST στην έκδοση ως επιλογή για την τετρακίνητη έκδοση με το δίλιτρο κινητήρα TDI.

Το μόνο που απομένει να αποκαλυφθεί για να συμπληρωθεί η ανανέωση του Leon είναι η κορυφαία Cupra έκδοση των 290 ίππων για την οποία η Seat, επιφυλάσσει «τις δικές του εκπλήξεις» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά και οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες έγκεινται στην αύξηση ισχύος που δεν αποκλείεται να φτάσει έως και τους 310 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024