Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η γαλλική RTE εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ

Η γαλλική RTE εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ

Ο γαλλικός διαχειριστής για την ηλεκτρική ενέργεια, η RTE, θυγατρική της κρατικής EDF εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ αυτό το μήνα, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Για την υποβολή επίσημης προσφοράς, όπως είπε ο ίδιος, περιμένει επιπλέον πληροφόρηση από την ελληνική εταιρεία τονίζοντας ότι «η RTE δεν θα ακριβοπληρώσει για την απόκτηση του ΑΔΜΗΕ ή για άλλες εξαγορές».

Ο γαλλικός διαχειριστής για την ηλεκτρική ενέργεια, η RTE, θυγατρική της κρατικής EDF εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ αυτό το μήνα, δήλωσε την Δευτέρα σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η RTE, η κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC), και η ιταλική Terna έχουν προεπιλεγεί από την ΔΕΗ για την υποβολή προσφοράς για το 24% του ΑΔΜΗΕ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RTE, Francois Brottes, δήλωσε ότι η RTE είναι υποψήφιος επενδυτής, αλλά δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημη προσφορά, καθώς περιμένει επιπλέον πληροφόρηση από την ελληνική εταιρία.

Η RTE δεν θα ακριβοπληρώσει για την απόκτηση του ΑΔΜΗΕ ή για άλλες εξαγορές, είπε.

«Δεν έχουμε την πρόθεση να ξοδέψουμε χρήματα για να χάσουμε χρήματα, μόνο και μόνο για να το κάνουμε πρώτοι. Πρέπει να έχουμε κέρδος» είπε.

Ο Brottes πρόσθεσε ότι αν και οι διεθνείς επενδύσεις ίσως να μην είναι υπερβολικά επικερδείς από την αρχή, θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια κερδοφορίας.

Σε αντίθεση με την Terna, που είναι ηγέτης στην Ιταλία, και την κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC), που έχει δημιουργήσει εκτεταμένο δίκτυο στη Μεσόγειο μέσω μειοψηφικών συμμετοχών στην πορτογαλική REN και στο μέτοχο της Terna, την CDP Reti, η RTE δεν έχει συμμετοχές σε εταιρίες στην περιοχή, σημειώνει το πρακτορείο.

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες όπου η RTE μπορεί να υποβάλει προσφορά για ομοειδή εταιρία στα πλαίσια της στρατηγικής να αξιοποιήσει την συγκέντρωση στον κλάδο. Όπως εξηγεί το Reuters, με βάσει τις οδηγίες ανταγωνισμού στην ΕΕ, η RTE δεν μπορεί να καταθέσει προσφορά για έναν ανεξάρτητο διαχειριστή που έχει αποσχιστεί από επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Όπως ο ΑΔΜΗΕ, η RTE είναι ένας «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς», που ανήκει σε μια καθετοποιημένη εταιρία ηλεκτρισμού, αλλά με ξεχωριστή διοίκηση και μπορεί να καταθέσει προσφορά μόνο σε διαχειριστές με ανάλογο νομικό καθεστώς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024