Την ασυνέπεια των πιστωτών στην τήρηση των υποσχέσεών τους προς την Ελλάδα επισημαίνει η εφημερίδα Liberation, σε δισέλιδο αφιέρωμα, με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί η Αθήνα να σέβεται τα διατάγματα των πιστωτών, αυτοί, όμως, δεν κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους» επισημαίνει ο συντάκτης.

Την ασυνέπεια των πιστωτών στην τήρηση των υποσχέσεών τους προς την Ελλάδα επισημαίνει η εφημερίδα Liberation, σε δισέλιδο αφιέρωμα, με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας πιστεύει ακόμα στο ελληνικό κράτος» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο ο ανταποκριτής στην Αθήνα, Φαμπιέν Περιέ, υπογραμμίζει ότι «έναν χρόνο μετά την επώδυνη υπογραφή μιας συμφωνίας με την ΕΕ, που απέχει πολύ στο να έχει ορθοποδήσει τη χώρα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει νέα ώθηση στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς» με την ευκαιρία του συνεδρίου, το Σαββατοκύριακο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, που πέρασε από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωθυπουργία, ξέρει πολύ καλά ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι ένας συνεχής αγώνας και το έδειξε με την εναρκτήρια ομιλία του την Πέμπτη, υπερασπιζόμενος ο ίδιος την πολιτική του δράση», αναφέρει ο συντάκτης. 

Ο Φαμπιέν Περιέ εκτιμά ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υπήρξε «καθησυχαστικός», διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκόπευε ποτέ να βγει από το ευρώ, δίνοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν με το βιβλίο των δημοσιογράφων της Le Monde.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσπάθεια καθησυχασμού πάει μαζί με την αναφορά στο τραύμα που έχει προκαλέσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο υπογράφηκε στις 13 Ιουλίου 2015.

Ο συντάκτης εξηγεί τις συνέπειες του μνημονίου, με την υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας, και το ότι κάθε νόμος που περνάει στη Βουλή θα πρέπει να έχει το πράσινο φως των πιστωτών.

«Μπορεί η Αθήνα να σέβεται τα διατάγματα των πιστωτών, αυτοί, όμως, δεν κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους» επισημαίνει ο συντάκτης και καταλήγει πως «στο γήπεδό του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η μάχη που δίνει είναι για την τιμή της αριστεράς και την τιμή του ελληνικού λαού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr