Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ανακοινώθηκαν οι αποδέκτες της επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Merck, μία κορυφαία εταιρεία στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα τους αποδέκτες της τέταρτης ετήσιας Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (Grant for Multiple Sclerosis Innovation - GMSI) κατά τη διάρκεια συμποσίου στο 32ο Συνέδριο  European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) στο Λονδίνο.

Η Merck, μία κορυφαία εταιρεία στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα τους αποδέκτες της τέταρτης ετήσιας Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (Grant for Multiple Sclerosis Innovation – GMSI) κατά τη διάρκεια συμποσίου στο 32ο Συνέδριο European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) στο Λονδίνο.

Φέτος, κατατέθηκαν 260 προτάσεις από 45 χώρες, εκπροσωπώντας καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τέσσερις ερευνητικές ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Γερμανία και το Κατάρ επελέγησαν για να μοιραστούν την επιχορήγηση ύψους €1 εκατομμυρίου με σκοπό τη υποστήριξη της έρευνάς τους:

  • Ανάλυση πλάσματος με φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού, μία καινοτόμα, ιδιαίτερα ευαίσθητη μέθοδος για την παρακολούθηση της ανάπτυξης και την πρόβλεψη της εξέλιξης στην πολλαπλή σκλήρυνση: Καθηγητής Daniel Anthony, Department of Pharmacology, University of Oxford, Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Φασματοσκοπία Raman στην πολλαπλή σκλήρυνση: Dr. Elena Martinez de Lapiscina, IDIBAPS-Hospital Clinic, Βαρκελώνη, Ισπανία.
  • Συγκεκριμένα μοτίβα μεθυλίωσης κυτταρικού τύπου στο κυκλοφορούν DNA: Με σκοπό την κλινική εφαρμογή ενός καινοτόμου βιοδείκτη με βάση το αίμα για τη νευρωνική και τη βλάβη των ολιγοδενδροκυττάρων στην πολλαπλή σκλήρυνση: Καθηγητής Yuval Dor, Department of Developmental Biology and Cancer Research, The Institute for Medical Research Israel-Canada, Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, Dr. Adi Vaknin, Laboratory of Neuroimmunology, Department of Neurology, Hadassah Hebrew University Medical Center, Ιερουσαλήμ, Ισραήλ και Dr. Klemens Ruprecht, Department of Neurology, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Γερμανία.
  • Κερατοειδική Συνεστιακή Μικροσκοπία: Ένα Ταχύ Μη-Επεμβατικό Δευτερεύον Τελικό Σημείο για την Απώλεια Νευραξώνων και την Αποκατάσταση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση: Καθηγητής Rayaz Malik και Dr. Ιωάννης Πετρόπουλος, Weill Cornell Medicine-Qatar of Cornell University, Qatar Foundation, Education City, Ντόχα, Κατάρ.

«Η Merck δεσμεύεται να αναβαθμίσει τη φροντίδα των ασθενών που ζουν με πολλαπλή σκλήρυνση μέσω της εσωτερικής καινοτομίας και της ανάπτυξης φαρμάκων, που συμπληρώνεται στρατηγικά από την εξωτερική καινοτομία μέσω των Επιχορηγήσεών μας για την Καινοτομία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» δήλωσε ο Steven Hildemann, Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος και επικεφαλής του Τμήματος Παγκόσμιων Ιατρικών Υποθέσεων και Φαρμακοεπαγρύπνησης του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck. «Οι αποδέκτες της φετινής επιχορήγησης θα μελετήσουν νέους τρόπους για την ανίχνευση και παρακολούθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης και την πρόβλεψη της εξέλιξης της νόσου. Τα προγράμματα αυτά για μία ακόμα φορά υπογραμμίζουν την έρευνα αιχμής που διεξάγεται από τις ομάδες GMSI και έχουν ως στόχο τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, αποκαθιστώντας τη βλάβη που προκαλείται από τη νόσο και προβαίνοντας σε νέες ανακαλύψεις που θα μπορούσαν κάποια μέρα να συμβάλουν στην πρόληψή της».

Το GMSI παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 με σκοπό να βελτιώσει την κατανόηση της πολλαπλής σκλήρυνσης με στόχο το μέγιστο όφελος για όσους ζουν με τη νόσο. Οι προηγούμενοι αποδέκτες μελέτησαν τους μοριακούς δείκτες της πολλαπλής σκλήρυνσης, την καινοτόμα απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI) και τις τεχνικές απεικόνισης και ανάλυσης τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET), για την ανίχνευση και παρακολούθηση της νόσου, και τις μεθόδους για τη μείωση και αποκατάσταση της βλάβης του νεύρου που προκαλείται από τη φλεγμονή στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση.

Το συμπόσιο για την απονομή των βραβείων υλοποιήθηκε υπό την προεδρία του καθηγητή David Bates, Ομότιμου Καθηγητή της Κλινικής Νευρολογίας, Royal Victoria Infirmary, ΗΒ, και ένα μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής GMSI. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, η Merck ανακοίνωσε επίσης την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιχορήγηση GMSI το 2017. Θα δοθούν έως €1.000.000 για τη χρηματοδότηση της καινοτόμας έρευνας στην πολλαπλή σκλήρυνση, για θέματα που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

  • Παθογένεση της πολλαπλής σκλήρυνσης
  • Πρόβλεψη των υποτύπων της πολλαπλής σκλήρυνσης
  • Προγνωστικοί δείκτες για την ανταπόκριση στη θεραπεία
  • Πιθανές νέες θεραπείες της πολλαπλής σκλήρυνσης
  • Καινοτόμα προγράμματα υποστήριξης των ασθενών, υπηρεσίες για την υγεία μέσω κινητών ή αποτελέσματα αναφερόμενα από τον ασθενή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GMSI μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.grantformultiplesclerosisinnovation.org.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024