Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ αφεντικό της πόλης, 1-0 τον Ηρακλή

Ο ΠΑΟΚ αφεντικό της πόλης, 1-0 τον Ηρακλή

Πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, κρίθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 26΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαραμαντάς του «Γηραιού» επειδή εξύβρισε τη βοηθό διαιτητή. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έχασε πολλές ευκαιρίες αφού έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον, κράτησε πάντως τους τρεις βαθμούς με τους οποίους ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, μετά από τα πρώτα 5 ματς στη Super League.

Πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, κρίθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 26΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαραμαντάς του «Γηραιού» επειδή εξύβρισε τη βοηθό διαιτητή.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έχασε πολλές ευκαιρίες αφού έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον, κράτησε πάντως τους τρεις βαθμούς με τους οποίους ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, μετά από τα πρώτα 5 ματς στη Super League.

Πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με του Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Μπίσεσβαρ βγήκε ωραία από τα αριστέρα, «έκοψε» στον Ροντρίγκες που έκανε την κίνηση προς την περιοχή και με δυνατό σουτ πέτυχε το γρήγορο γκολ του «δικεφάλου» που έμελε να είναι και αυτό που έκρινε τον αγώνα.

Το γρήγορο γκολ δίνει αίσθηση κυριαρχίας στον Δικέφαλο που στην συνέχεια πλησιάζει δυο φορές σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά και τις δυο ο αρχηγός του Στέφανος Αθανασιάδης αποδεικνύεται άστοχος για να κάνει το 2-0. Στο 15′ η κεφαλιά του από σέντρα του Ροντρίγκες περνάει άστοχα από άριστη θέση ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει στο 19′ με σουτ άστοχο από πάσα του Κάμπος.

Το παιχνίδι αλλάζει δεδομένα και αριθμητικές ισοροπίες στο 27′ ‘οταν ο Σαραμαντάς αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη όταν είπε κάτι στην πρώτη βοηθό Χρυσούλα Κουρομπίλια και αυτή ενημέρωσε τον διαιτητή που απέβαλε απευθείας τον απείθαρχο αμυντικό του Ηρακλή. Με την διάταξη αυτή ο ΠΑΟΚ παραμένει πρωταγωνιστής του αγώνα, επιμένει επιθετικά και πλησιάζει στο δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο Βραζιλιάνος γκολκί[ερ του Ηρακλή Χουαντερσον σε δυο περιπτώσεις στο 40 και ένα λεπτό νωρίτερα διαφυλάσσει την εστία του από ένα δεύτερο πλήγμα. Την μια σε κεφαλιά του Μάτος που την έδιωξε με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ και την άλλη σε σουτ του Κάνιας.

Ο Ηρακλής που σε όλο το πρώτο μέρος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, στις καθυστερήσεις είχε την μοναδική, αλλά καλή ευκαιρία για γκολ, με το απευθείας φάουλ του Μοντέϊρο, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γλύκος.

Με τις αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ διατηρεί την φρεσκάδα του και τον έλεγχο του αγώνα και στο 48′ σουτ του καλού σήμερα Μπίσεσβαρ, φεύγει μόλις άουτ πάνω από τα δοκάρια του Ηρακλή. Στο 55′ νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα αντίστοιχα καλή επέμβαση του Χουάντερσον που διώχνει σε κόρνερ το πλάγιο σουτ του Κάνιας.

Ο Ηρακλής παίζει σωστά την αμυντική του λειτουργία και με διπλή άμυνα «ζώνη» προσπαθεί να κρατήσει την εστία του χωρίς άλλο πλήγμα και στο 59′ ο Αθανασιάδης χάνει εξαιρετική νέα ευκαιρία όταν από πάσα ακριβείας του Κίτσιου στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον και αφού αυτός έχει αλλοιώσει σχετικά το σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Στο 62′ νέο σουτ του Μπίσεσβαρ φεύγει μόλις άουτ και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να φτάνει συχνά χωρίς τελικό αποτέλεσμα στην αντίπαλη εστία με ένα διαρκές σόου πολύ καλών ευκαιριών όπως αυτή στο 85′ με τον Ροντρίγκες, που διατηρούν τον Ηρακλή στο παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ στην πίεση της εύθραυστης διαφοράς.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Χουάντερσον που αποσώβησε πλήθος φάσεων μπροστά στην εστία του και κράτησε τον Ηρακλή ως το τέλος στην διεκδίκηση του αποτελέσματος. Δίκαια αναδείχτηκε MVP του αγώνα.

Στο 83′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίτσιου προς τον Κυριακίδη, αλλά ο παίκτης του Ηρακλή, αντί αυτού είδε την κίτρινη κάρτα για «θέατρο» από τον Δραμινό ρέφερι.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας) Κίτρινες: Σάκχοφ, Κάμπος, Μαλεζάς- Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Χουάντερσον, Κυριακίδης

Κόκκινες: Σαραμαντάς (27′)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς (46′ Βαρέλα), Λέοβατς (46′ Κίτσιου), Κάνιας (86′ Τσίμιροτ), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Ρούσος (71′ Kαραγκούνης), Κούρος, Μοντέιρο, Λάμπρου (83΄Τσότρας), Πασάς (46′ Αγγελόπουλος).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024