Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Πρώτο πλήγμα από ΗΠΑ στους Χούτι μετά τα πυρά στο αντιτορπιλικό

Υεμένη: Πρώτο πλήγμα από ΗΠΑ στους Χούτι μετά τα πυρά στο αντιτορπιλικό

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές κατά τριών σταθμών ραντάρ στην Υεμένη, σε αντίδραση για τις αποτυχημένες πυραυλικές επιθέσεις κατά αντιτορπιλικού του αμερικανικού ναυτικού, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών. Τα πλήγματα, με την έγκριση του Λευκού Οίκου, είναι το πρώτο αμερικανικό χτύπημα εναντίον θέσεων που ελέγχουν οι αντάρτες Χούτι στην εμπόλεμη Υεμένη.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές κατά τριών σταθμών ραντάρ στην Υεμένη, σε αντίδραση για τις αποτυχημένες πυραυλικές επιθέσεις κατά αντιτορπιλικού του αμερικανικού ναυτικού, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών.

Τα πλήγματα, με την έγκριση του Λευκού Οίκου, είναι το πρώτο αμερικανικό χτύπημα εναντίον θέσεων που ελέγχουν οι αντάρτες Χούτι στην εμπόλεμη Υεμένη.

Οι Χούτι συντάσσονται με το Ιράν, ενώ στη σύγκρουση στην Υεμένη επιχειρεί, στην πλευρά του αντίπαλου στρατοπέδου, η Σαουδική Αραβία.

Η αξιολόγηση των αμερικανικών βομβαρδισμών, ανέφερε το Πεντάγωνο, δείχνει ότι οι σταθμοί ραντάρ έχουν καταστραφεί. Η Ουάσινγκτον ανέφερε πως η επιχείρηση είχε χαρακτήρα «αυτοπροστασίας» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Υεμένης.

Παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «σε οποιαδήποτε απειλή εκδηλωθεί κατά αμερικανικών πλοίων ή εμπορικών πτήσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024