Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αυτοκτόνησε στο κελί του ο 22χρονος «τζιχαντιστής»

Γερμανία: Αυτοκτόνησε στο κελί του ο 22χρονος «τζιχαντιστής»

Απαγχονισμένος στο κελί του στη Λειψία βρέθηκε τη νύχτα ο 22χρονος Σύρος Τζαμπέρ Αλμπάκρ, τον οποίο οι γερμανικές Αρχές είχαν συλλάβει ως ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης σε συνεργασία με την ISIS. Οι συνήγοροί του δηλώνουν σοκαρισμένοι και εγείρουν σοβαρές κατηγορίες σε βάρος των τοπικών Αρχών, λέγοντας πως είχε διαπιστωθεί ο κίνδυνος αυτοχειρίας αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή της -στον ίδιο τόνο κινούνται και οι πρώτες δηλώσεις πολιτικών, λέγοντας πως «περιμένουν εξηγήσεις» από τις τοπικές Αρχές.

Απαγχονισμένος στο κελί του στη Λειψία βρέθηκε τη νύχτα ο 22χρονος Σύρος Τζαμπέρ Αλμπάκρ, τον οποίο οι γερμανικές Αρχές είχαν συλλάβει ως ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης σε συνεργασία με την ISIS.

Οι συνήγοροί του δηλώνουν σοκαρισμένοι και εγείρουν σοβαρές κατηγορίες σε βάρος των τοπικών Αρχών, λέγοντας πως είχε διαπιστωθεί ο κίνδυνος αυτοχειρίας αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή της.

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για αυτοκτονία δι’ απαγχονισμού, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο συνήγορος του Αλμπάκρ, Αλεξάντερ Χούμπνερ, μίλησε για «δικαστικό σκάνδαλο», δηλώνοντας «εντελώς σοκαρισμένος που ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο» υπό κράτηση.

Στον ίδιο τόνο κινούνται και οι πρώτες δηλώσεις πολιτικών, που δηλώνουν πως «περιμένουν εξηγήσεις» από τις τοπικές Αρχές.

«Σχέδιο επίθεσης «α λα Βρυξέλλες», διασύνδεση με ISIS»

Το Σάββατο, στο διαμέρισμα που διέμενε ο 22χρονος Σύρος Τζαμπέλ Αλμπάκρ στο Κέμνιτς (κοντά στα σύνορα με την Τσεχία) είχε βρεθεί «ικανή ποσότητα» ισχυρών εκρηκτικών το Σάββατο. Η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να τον συλλάβει και βρισκόταν σε συναγερμό μέχρι τον εντοπισμό του τη νύχτα προς Δευτέρα.

Ενδιάμεσα, ο φυγάς πλέον Αλμπάκρ είχε απευθυνθεί σε Σύρο που συνάντησε στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λειψία ζητώντας του βοήθεια. Ο Σύρος τον οδήγησε σε διαμέρισμα, όπου και, όταν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για τον καταζητούμενο, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια άλλων δύο και ενημέρωσε την Αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ανακοινώσει πως ο 22χρονος, που βρισκόταν υπό παρακολούθηση την περασμένη εβδομάδα, είχε σχέσεις με μέλη της ISIS και είχε ουσιαστικά μαζέψει, την ημέρα που έγινε η πρώτη έφοδος στο Κέμνιτς, ό,τι χρειαζόταν για να προχωρήσει στην επίθεση.

Θεωρείται πως αρχικά εξέταζε να διενεργήσει επίθεση σε συρμούς και στη συνέχεια το σχέδιο έγινε πιο συγκεκριμένο για αεροδρόμια στο Βερολίνο. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας (όπου βρίσκεται το Κέμνιτς) είχε αναφέρει πως το σχέδιο του 22χρονου είχε «πολλές ομοιότητες με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024