Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιαννακόπουλος: «Λάθος μου που δεν πήρα τον Γκέρσον»

Γιαννακόπουλος: «Λάθος μου που δεν πήρα τον Γκέρσον»

Ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Ισραήλ, "Sports.walla.co.il, δήλωσε πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη και αποκάλυψε πως, όταν έφυγε απο το πάγκο του "τριφυλιού" το 2013, ήθελε διακαώς τον Πίνι Γκέρσον ως αντικαταστάτη του.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Ισραήλ, «Sports.walla.co.il, δήλωσε πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη και αποκάλυψε πως, όταν έφυγε απο το πάγκο του «τριφυλιού» το 2013, ήθελε διακαώς τον Πίνι Γκέρσον ως αντικαταστάτη του.

Συγκεκριμενα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:

«Δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη από τον Ομπράντοβιτς. Είναι κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Για την προσφορά στο άθλημα στην Ευρώπη, ίσως ο Γκομέλσκι να ήταν καλύτερος. Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι πως δεν προσέλαβα τον Πίνι Γκέρσον το 2013.

Ο Γκέρσον είναι ο καλύτερος προπονητής για τα 40 λεπτά του αγώνα. Τον έχω πολύ ψηλά στην υπόληψή μου. Ξέρει πώς να κάνει γρήγορες αλλαγές και μπαίνει στην ψυχολογία του αγώνα. Μιλήσαμε στα μέσα της περσινής σεζόν, καθώς και το καλοκαίρι, αλλά όλο κάτι τύχαινε και δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Ίσως αυτό να γίνει σε λίγα χρόνια!».

Σχετικά με την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από τα παρκέ, ο Γιαννακόπουλος τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από το κλαμπ. Κάναμε τα πάντα για να αλλάξουμε την απόφασή του, υπήρχαν άνθρωποι έξω από το σπίτι του που τον παρακαλούσαν, μιλήσαμε στη γυναίκα του, αλλά όταν ο Διαμαντίδης παίρνει μια απόφαση είναι οριστική.

Πολλοί αθλητές στον Παναθηναϊκό ήρθαν κι έφυγαν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Διαμαντίδης ήταν πάνω από οποιονδήποτε άλλον. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μεγάλα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι Τελ Αβιβ, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρουν πάντα τον τρόπο να συνεχίσουν».

Τέλος, σχολίασε την ενέργειά του να αγκαλίασει τον Γιάννη Μπουρούση μετά τον αποκλεισμό των «πρασίνων» απο την Λαμποράλ Κούτσα, στα περσινά πλέι οφ της Euroleague, λέγοντας: «Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και πάντα θέλουμε τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στο ρόστερ μας. Η χειρονομία δεν είχε να κάνει σε τίποτα με αυτό. Πήγα να τον αγκαλιάσω λόγω της ιστορίας του με τους οπαδούς μας, από τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Ήθελα να το αλλάξω αυτό.

Δεν θέλω οι παίκτες των φιλοξενούμενων να νιώθουν άβολα στο γήπεδό μας. Η αντιπαλότητα είναι μέρος του αθλήματος, αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο με τα 40 λεπτά του αγώνα. Ελπίζω οι κύριοι Αγγελόπουλοι να το συνειδητοποιήσουν σύντομα. Το μπάσκετ είναι σπορ και θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024