Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανορθωτικά Νήματα: Ένα αναίμακτο lifting με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Ανορθωτικά Νήματα: Ένα αναίμακτο lifting με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνέχεια για αισθητικές επεμβάσεις με νήματα. Τα ανορθωτικά νήματα είναι μια μορφή ελάχιστα επεμβατική μορφή lifting, η οποία δεν απαιτεί χειρουργείο, ολική αναισθησία, και δεν αφήνει ουλές ή σημάδια.

Γράφει η Μαγδαληνή Βόγκα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος*

Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνέχεια για αισθητικές επεμβάσεις με νήματα. Τα ανορθωτικά νήματα είναι μια μορφή ελάχιστα επεμβατική μορφή lifting, η οποία δεν απαιτεί χειρουργείο, ολική αναισθησία, και δεν αφήνει ουλές ή σημάδια.

Προσφέρει εντυπωσιακή ανόρθωση του δέρματος στο πρόσωπο ή το λαιμό, ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Ουσιαστικά, η ασθενής που υποβάλλεται στην επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες σχεδόν άμεσα.

Η επιτυχία των ανορθωτικών νημάτων οφείλεται στο ότι είναι μια πολύ ασφαλής και γρήγορη επέμβαση, στην οποία δεν υπάρχουν τομές. Οι όποιοι τοπικοί ερεθισμοί παρατηρηθούν εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Ο εξειδικευμένος γιατρός που θα αναλάβει να κάνει την επέμβαση προχωρεί σε τοπική αναισθησία με έγχυση ξυλοκαΐνηςκαι περνάει νήματα στις προεπιλεγμένες θέσεις ανάλογα με την περιοχή όπου θα γίνει η ανόρθωση. Τα ανορθωτικά νήματα παραμένουν μέσα στο δέρμα για κάποιο διάστημα υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς και στη συνέχεια διασπώνται από τον οργανισμό. Τα νήματα εισάγονται με συγκεκριμένους τρόπους με στόχο τη σύσφιγξη και ανόρθωση στο δέρμα του προσώπου ή του λαιμού.

Ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι ότι τα νήματα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας σημαντικά τη σφριγηλότητα του προσώπου. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι άμεσα ορατό, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι τείνει να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, χάρη στην ευεργετική επίδραση της αύξησης παραγωγής του κολλαγόνου.

Τα πλεονεκτήματα και τι πρέπει να προσέξετε

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι εξαιρετικά και άμεσα ορατά και η διάρκειά τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά της κάθε ασθενούς και το δέρμα της. Ωστόσο, θεωρητικά η εικόνα του δέρματος παραμένει σφριγηλή ακόμα και μετά από δύο χρόνια.

Ένα στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή είναι η ποιότητα και ο τύπος των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην επέμβαση. Τα κατάλληλα νήματα εξασφαλίζουν ταχύτερη αποθεραπεία και προστατεύουν από πιθανές επιπλοκές (πρήξιμο, ερεθισμός του δέρματος, τραυματισμοί). Στο σημείο αυτό, η επιλογή του κατάλληλου γιατρού είναι κρίσιμη, καθώς εξασφαλίζει τόσο την υψηλή ποιότητα των νημάτων, όσο και τα ακριβή χαρακτηριστικά της επέμβασης, με τρόπο που θα είναι ασφαλής και όχι υπερβολικός.

Η ανόρθωση προσώπου με νήματα είναι μια επέμβαση με προσιτό κόστος. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο οικονομική από το παραδοσιακό lifting, καθώς δεν απαιτείται χειρουργείο. Το τελικό της κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν και το εύρος της επέμβασης.

————————————————–
* Η Μαγδαληνή Βόγκα, είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999 ασχολείται και με την Αισθητική Ιατρική στον τομέα του προσώπου και του σώματος.

health.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024