Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wikileaks: Πίεση σε Τσίπρα μέσω Κλίντον ήθελε ο Ομπάμα το καλοκαίρι του '15

Wikileaks: Πίεση σε Τσίπρα μέσω Κλίντον ήθελε ο Ομπάμα το καλοκαίρι του ’15

Μεσολάβηση του Μπιλ Κλίντον προς τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να κλείσει η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού, φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με emails που έφερε στη δημοσιότητα το Wikileaks. Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ώς τώρα δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο Μπιλ Κλίντον συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μεσολάβηση του Μπιλ Κλίντον προς τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να κλείσει η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού, φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με emails που έφερε στη δημοσιότητα το Wikileaks.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015, η κυβέρνηση Ομπάμα προσέγγισε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, ως σύνδεσμο με τον Μπιλ Κλίντον.

Από το γραφείο του Μπιλ Κλίντον δίνεται θετική απάντηση στο αίτημα για επαφή με τον έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο ζητούνται διευκρινίσεις εάν θα υπάρξει αντίστοιχη πίεση και προς την γερμανική πλευρά, και συγκεκριμένα προς την Ανγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, ο Τζον Ποντέστα, σημερινός διευθυντής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον και στενός συνεργάτης της οικογένειας, έγραφε στις 10 Ιουλίου 2015:

«Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (σσ. William Jefferson Clinton) έχει αρκετά καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον πάρει και να τον συμβουλέψει να προχωρήσει σε συμφωνία. Μπορείς να τον ρωτήσεις αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω μόλις βγω από το τρένο, ώστε να του εξηγήσω το σκεπτικό τους και τι προσπαθούν να επιτύχουν», με το γραφείο του Μπιλ Κλίντον να απαντά: «Λέει πως ναι, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει στη διάθεσή του. Η επείγουσα ερώτησή του είναι – θα ασκήσουμε πίεση και στη Μέρκελ;».

Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ώς τώρα δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο Μπιλ Κλίντον συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «επικοινωνία Τσίπρα – Κλίντον υπήρξε πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα έγινε μόνο με τον πρόεδρο Ομπάμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024