Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν σε Ολάντ: «Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία»

Πούτιν σε Ολάντ: «Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία»

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις αναφορές περί ελληνικού αιτήματος προς τη Ρωσία για «τύπωμα δραχμών», που περιέχονται σε βιβλίο γάλλων δημοσιογράφων. Όπως προκύπτει από τις εξομολογήσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε ρωτήσει τον ίδιο εάν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις αναφορές περί ελληνικού αιτήματος προς τη Ρωσία για «τύπωμα δραχμών», που περιέχονται σε βιβλίο Γάλλων δημοσιογράφων της εφημερίδας Le Monde με τίτλο «Ενας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά» και περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Όπως προκύπτει από τις εξομολογήσεις του γάλλου προέδρου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε ρωτήσει τον ίδιο εάν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Σύμωνα με το ββλίο, ο Πούτιν φέρεται να είπε στον γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, «γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».

Ο Πούτιν δικαιολογήθηκε για την πληροφορία που έδωσε λέγοντας στον Ολάντ ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι κάτι που επιθυμεί η Ρωσία.

Αναλυτικά ο φερόμενος ως διάλογος μεταξύ Ολάντ και Πούτιν έχει ως εξής:

Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία για να μην υπάρξει παρεξήγηση μεταξύ μας…

Ολάντ: Nαι κανένα πρόβλημα, πες μου.

Πούτιν: H Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο για να το κάνουν.

Ολάντ: Τι τους απάντησες;

Πούτιν: Τους απάντησα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι σκέφτεσαι;

Ολάντ: Είναι μία κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, εάν έβγαινε από την Ευρωζώνη και είχε ανάγκη από χαρτονομίσματα, δεν θα σοκαριζόμουν εάν τα τύπωνε η Ρωσία, γιατί θα απαντούσε σε ένα αίτημα.

Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι αυτό δεν είναι καθόλου δικιά μας επιθυμία, συμπλήρωσε ο Πούτιν πριν κλείσει.

«Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ισως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί» φέρεται να είναι η εκτίμηση του Ολάντ, όπως προκύπτει από όσα αναφέρονται στο βιβλίο.

Απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

Ερωτηθείσα από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: «Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

ΝΔ: Καμία ασφάλεια με τον Τσίπρα

«Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό» σχολίασε η ΝΔ.

«Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποτάμι: Να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας

«Λέει ψέματα λοιπόν και ο Ολάντ και ο Πούτιν. Και ο μόνος που λέει αλήθεια είναι ο κ. Τσίπρας. Δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές στη Ρωσία. Ο Πούτιν το φαντάστηκε και ο Ολάντ παραπλανήθηκε. Τίποτα δεν συνέβη σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου» αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι. Και συμπληρώνει:

«Το παιχνίδι με τη δραχμή ήταν κάτι που είχε αποκαλύψει το Ποτάμι. Και αυτός ειναι ο λόγος που πιέζαμε για να γίνει μία συμφωνία πριν κατρακυλήσουμε εκτός Ευρώπης. Τώρα ήρθε ή ώρα να απολογηθεί ο κ.Τσιπρας για τα όσα επικίνδυνα έγιναν και χρέωσαν τη χώρα αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024