Κυρίτσης: Ο Στουρνάρας «ήταν με τους άλλους», υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση
Επικρίσεις για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, λέγοντας πως την εποχή της διαπραγμάτευσης ήταν «με τους άλλους», δηλαδή τους δανειστές, κι αυτό υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση.
Επικρίσεις για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, λέγοντας πως την εποχή της διαπραγμάτευσης ήταν «με τους άλλους», δηλαδή τους δανειστές, κι αυτό υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση.
«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση.
» Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους ‘άλλους’, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης στον Σκάι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τον θόρυβο για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος, ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα».
Πρόσθεσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει».
Όσον αφορά τις διαφορές απόψεων ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής, μού φαίνεται απολύτως θεμιτό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442