Κυρίτσης: Ο Στουρνάρας «ήταν με τους άλλους», υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση
Επικρίσεις για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, λέγοντας πως την εποχή της διαπραγμάτευσης ήταν «με τους άλλους», δηλαδή τους δανειστές, κι αυτό υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση.
Επικρίσεις για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, λέγοντας πως την εποχή της διαπραγμάτευσης ήταν «με τους άλλους», δηλαδή τους δανειστές, κι αυτό υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση.
«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση.
» Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους ‘άλλους’, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης στον Σκάι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τον θόρυβο για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος, ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα».
Πρόσθεσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει».
Όσον αφορά τις διαφορές απόψεων ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής, μού φαίνεται απολύτως θεμιτό».
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία
«Αισιοδοξία και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Με χιούμορ, άνεση και καλή διάθεση αντιμετώπισαν οι πρώτοι υποψήφιοι την πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2026, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις στα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2026 - Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία