Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάληψη του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank

Κατάληψη του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» και η αναρχική συλλογικότητα Ν. Φιλαδέλφειας. Ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε 18 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το βράδυ αφέθηκαν ελεύθερα.

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» και η αναρχική συλλογικότητα Ν. Φιλαδέλφειας (ΑΣυΝΦ).

Ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε 18 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το βράδυ αφέθηκαν ελεύθερα.

Με κείμενο που ανέβασαν στο indymedia, τα μέλη του Ρουβίκωνα και της ΑΣυΝΦ εξηγούν τους λόγους που εισέβαλαν στην Attica Bank, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την τράπεζα.

«Ο κύκλος είναι γνωστός και ατέρμονος, μνημόνια που ακολουθούνται από δάνεια, δανεικά που είτε αποπληρώνουν παλαιότερα δάνεια είτε δίνονται στους τραπεζίτες με το πρόσχημα της διάσωσης των τραπεζών. Απ’ ότι φαίνεται στη διαδρομή των κεφαλαίων, άνοιξε μια καινούρια κάνουλα, εκείνη της Attica Bank, και την άνοιξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους. Την ίδια χρονική στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μπαίνει στη λαιμητόμο, οι εξουσιαστές δεν έχουν κανένα δίλλημα, παρά ανερυθρίαστα και σκανδαλωδώς υποστηρίζουν τη δική τους τράπεζα.

»Δίλημμα όμως δεν έχουμε ούτε εμείς, είτε συστημικές είτε μη συστημικές, οι τράπεζες ως βασικός πυλώνας του καπιταλισμού υπάρχουν για να στηρίζουν οικονομικά τον καπιταλισμό, τη διαπλοκή και την εκμετάλλευση. Όπως είπε και o Μπρέχτ, «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;»».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024