Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πούτιν δεν πάει Παρίσι, ίσως ούτε και Βερολίνο

Ο Πούτιν δεν πάει Παρίσι, ίσως ούτε και Βερολίνο

Στο Παρίσι δεν θα πάει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αρνήθηκε μία συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του αποκλειστικά για τη Συρία, «διότι θα του ήταν πολύ δυσάρεστο», σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. Καθώς όμως η Ρωσία βυθίζεται σιγά σιγά σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο με τη Γαλλία, ο ρώσος πρόεδρος απομονώνεται ακόμη περισσότερο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραβρεθεί ούτε στη συνάντηση για την Ουκρανία, στο Βερολίνο.

Στο Παρίσι δεν θα πάει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αρνήθηκε μία συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του αποκλειστικά για τη Συρία, «διότι θα του ήταν πολύ δυσάρεστο» ενόσω το Χαλέπι βομβαρδίζεται ανηλεώς από ρωσικά και συριακά μαχητικά, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. Καθώς όμως η Ρωσία βυθίζεται σιγά σιγά σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο με τη Γαλλία, ο ρώσος πρόεδρος απομονώνεται ακόμη περισσότερο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραβρεθεί ούτε στη συνάντηση για την Ουκρανία, την επόμενη εβδομάδα, στο Βερολίνο.

Το Κρεμλίνο δεν είναι ακόμη έτοιμο να επιβεβαιώσει εάν ο Πούτιν θα παραστεί στη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών (Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας, Γαλλίας), για την κρίση στην Ουκρανία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν επρόκειτο να επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα για να εγκαινιάσει μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα Louis Vuitton για τη συλλογή του ρώσου συλλέκτη Σεργκέι Σοτσούκιν, καθώς και τον νέο ρωσικό ορθόδοξο καθεδρικό ναό, στο κέντρο του Παρισιού.

Μετά την διευκρίνιση από τη γαλλική προεδρία ωστόσο, ότι μια συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών θα ήταν δυνατή με την προϋπόθεση ότι θα ήταν αφιερωμένη μόνο στη Συρία, ο Πούτιν έκανε πίσω ανακοινώνοντας ότι ακυρώνει το ταξίδι του και αναμένει πότε θα είναι έτοιμος ο Ολάντ.

«Στην πραγματικότητα ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενίσχυσε τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, οπότε φαντάζομαι ότι θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση αν ερχόταν στο Παρίσι για να μιλήσει για τη Συρία», σχολίασε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Και εκτίμησε ότι η Μόσχα βρίσκεται «σε κατάσταση απομόνωσης» στη διεθνή σκηνή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024