Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέι θέλει τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ μετά το Brexit

Η Μέι θέλει τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ μετά το Brexit

Η Βρετανία θα επιδιώξει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα περιλαμβάνει την μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ένωσης μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βρετανία θα επιδιώξει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα περιλαμβάνει την μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ένωσης μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι στη διαπραγμάτευσή μας, να διαπραγματευθούμε την καλύτερη συμφωνία για τους Βρετανούς, που θα περιλαμβάνει τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά για να συναλλάσσονται και να λειτουργούν σε αυτή οι εταιρίες» δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει, επίσης, να περιλαμβάνει περιορισμούς στη μετανάστευση.

Η Μέι δήλωσε, επίσης, ότι η ανακοίνωση πως η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει δυσκολότερο για τις βρετανικές εταιρίες το να προσλαμβάνουν εργαζομένους εκτός της ΕΕ, δεν αφορούσε το να «κατονομαστούν και να εκτεθούν» οι εταιρίες.

Ανακάμπτει η στερλίνα

Ωστόσο, η κίνηση της Τερέζα Μέι να φέρει σε συζήτηση στη Βουλή τους όρους με τους οποίους θα γίνει το Brexit τελεί υπό τον όρο ότι δεν «υπονομεύσουν» τις διαπραγματεύσεις της με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Υπό το φως, λοιπόν, αυτών των εξελίξεων, η στερλίνα ανέκαμψε σήμερα, Τετάρτη, πάνω από το 1,23 δολάριο, σημειώνοντας άνοδο 1,5%, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχθηκε να έχουν οι βουλευτές κάποιον έλεγχο στη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ, περιορίζοντας τις ανησυχίες για ένα «σκληρό Brexit».

Οι φόβοι ότι η Βρετανία θα χάσει την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ προκειμένου να επιβάλει τους μέγιστους ελέγχους στα σύνορά της – ένα σενάριο γνωστό «σκληρό Brexit» – οδήγησε τη στερλίνα σε χαμηλό 31 ετών την περασμένη εβδομάδα, με το νόμισμα να υποχωρεί πρόσκαιρα έως το 1,1491 δολάριο την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα μόλις πάνω από το 1,24 δολάριο.

Η πτωτική πορεία συνεχίστηκε και στις αρχές της εβδομάδας, υποχωρώντας χθες, Τρίτη, έως το 1,2090 δολάριο αλλά σήμερα κατέγραψε άνοδο καθώς έγινε γνωστή η απόφαση της Μέι. Στις 10:55 κατέγραψε άνοδο κατά 1,5% στο 1,2302 δολάριο, την πρώτη άνοδο εδώ και πέντε ημέρες. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα κέρδη 1,5% στις 89,88 πένες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024