Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Tesla δίνει ραντεβού στις 17/10 για το compact SUV, Model Y

H Tesla δίνει ραντεβού στις 17/10 για το compact SUV, Model Y

O Elon Musk προαναγγέλλει με ένα «τιτίβισμα» την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου για την επόμενη εβδομάδα με «επικρατέστερο» το νέο compact SUV της Tesla το οποίο θα έχει ως αφετηρία το Model 3.

H αμερικανική «ηλεκτροκίνητη» φίρμα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποκαλύψει στις 17 Οκτωβρίου ένα νέο «απροσδόκητο» μοντέλο, όπως έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της, Elon Musk.

Ο Elon Musk έχει ήδη δώσει το στίγμα των φιλόδοξων σχεδίων του για το μέλλον της Tesla, το οποίο, σε ό,τι αφορά τους τέσσερις τροχούς, περιλαμβάνει ένα compact SUV, ένα minibus και ένα pick-up με κοινό παρονομαστή –φυσικά- την ηλεκτροκίνηση.

Αν και προς το παρόν η καλιφορνέζικη φίρμα δεν δίνει πολλά στοιχεία για το πρώτο στη σειρά μοντέλο το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για το compact SUV, το οποίο σύμφωνα με ένα δεύτερο tweet του Elon Musk, θα ονομάζεται Model Y και θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του Model 3.

Το νέο compact SUV δεν αναμένεται να απομακρυνθεί από την αισθητική γραμμή του Model X, εξαιρώντας ωστόσο από τα χαρακτηριστικά του τις πολύπλοκες «gullwing» πόρτες προς όφελος ενός χαμηλότερου κόστους το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να απέχει σημαντικά από την αρχική τιμή του Model 3.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα κεφάλαια του μέλλοντος της Tesla, σύμφωνα με τις συστάσεις το ηλεκτροκίνητο minibus αναμένεται να βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το Model X και χάρη σε μια ευφυή διάταξη του εσωτερικού θα μπορεί να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους επιβάτες από ό,τι τα αντίστοιχου μεγέθους συμβατικά οχήματα.

Εκτός από τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα του, το minibus αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της κίνησης στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς και φυσικά να διαθέτει την gadget τεχνολογία όλων των υπολοίπων Tesla, συμπεριλαμβανομένης της κάθετης οθόνης των 17 ιντσών σε στυλ ταμπλέτας στο κέντρο του ταμπλό και φυσικά του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της φίρμας, Autopilot μαζί με τις δυνατότητες αναβάθμισής του.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το όνομα του, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος ο Ε. Μusk τόσο το minibus όσο και το pick up της Tesla δεν θα ακολουθήσουν τη συμβατική οδό της ονοματοδοσίας των νέων μοντέλων της φίρμας τα οποία με την προσθήκη και του Model Y, έχουν προφανώς εκπληρώσει το σκοπό των προσεκτικά επιλεγμένων ονομάτων τους που σχηματίζουν το αρκτικόλεξο “S3XY” –με δεδομένου ότι η ονομασία Model E ήταν κατοχυρωμένη στην Ford.

Ανεξαρτήτως των όσων επέλεξε ο Elon Musk να υπονοήσει με τα μοντέλα που απαρτίζουν το πρώτο και το δεύτερο σκέλος ανάπτυξης της Tesla, το minibus αναμένεται να εμφανιστεί περί τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Auto Express

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024