Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δακρυγόνα κατά φιλοκούρδων διαδηλωτών στην Άγκυρα

Δακρυγόνα κατά φιλοκούρδων διαδηλωτών στην Άγκυρα

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες διέλυσαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας φιλοκούρδους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα 103 θύματα της βομβιστικής επίθεσης που αιματοκύλισε ακριβώς έναν χρόνο πριν την Άγκυρα. Στις 10 Οκτωβρίου του 2015 δύο καμικάζι έσπειραν χάος και θάνατο στη διάρκεια ειρηνικής φιλοκουρδικής διαδήλωσης για τον τερματισμό του πολέμου στη ΝΑ Τουρκία. Η ευθύνη για την επίθεση, τη χειρότερη στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, αποδόθηκε από τις αρχές στο Ισλαμικό Κράτος.

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες διέλυσαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας φιλοκούρδους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα 103 θύματα της βομβιστικής επίθεσης που αιματοκύλισε ακριβώς έναν χρόνο πριν την Άγκυρα.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2015 δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σπέρνοντας χάος και θάνατο στη διάρκεια ειρηνικής φιλοκουρδικής διαδήλωσης με αίτημα τον τερματισμό του πολέμου στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η ευθύνη για την επίθεση, τη χειρότερη στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, αποδόθηκε από τις αρχές στο Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα λίγο πριν από τις 10:04 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση, κοντά στον σταθμό της Άγκυρας. Εκεί, περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τις οποίες συνέδραμαν φορτηγά που έφεραν κανόνια νερού.

Οι διαδηλωτές, που κρατήθηκαν σε απόσταση από την πλατεία, φώναζαν «κράτος δολοφόνος» εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσουν το πλήθος.

Εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες εμποδίστηκαν επίσης από την αστυνομία με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, στην οποία θα έπαιρνε μέρος και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Η αστυνομία επέτρεψε μόνο σε συγγενείς των θυμάτων να προσεγγίσουν το σημείο της επίθεσης.

Την Κυριακή, στη διάρκεια μίας πρώτης συγκέντρωσης στην Προύσα (βορειοδυτική Τουρκία) στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στους διαδηλωτές.

Η βία μεταξύ Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχει κλιμακωθεί δραματικά το τελευταίο έτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024