Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος πρωθυπουργός

Κατηγορώντας για λαϊκισμό, αλαζονεία, αυταρχισμό και υπονόμευση της Δημοκρατίας, ο Κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν να φτιάξει τη «δική της αριστερή διαπλοκή». Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε σφοδρά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη, ανίκανο και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργό» και υπογράμμισε πως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας.

Κατηγορώντας για λαϊκισμό, αλαζονεία, αυταρχισμό και υπονόμευση της Δημοκρατίας, ο Κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν να φτιάξει τη «δική της αριστερή διαπλοκή». Στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση Καλογρίτσα, λέγοντας πως η κυβέρνηση αποσκοπούσε να «στήσει το ΣΥΡΙΖΑ channel με λεφτά της Τράπεζας Αττικής». Επανέλαβε δε το αίτημα για κάλπες: «Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε, κύριε Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν αντιπροσωπεύετε το νέο, αλλά τη χειρότερη ενσάρκωση του παλιού» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επιτεθεί στον αρχηγό της ΝΔ, λέγοντας πως «θα απολογηθεί για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του».

«Καθώς άκουγα τον κ. Τσίπρα βυθισμένο στην αλαζονεία, θυμήθηκε τη φράση του Κ. Καραμανλη πως η Δηομκρατία κινδυεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» ξεκίνησε ο Κ.Μητσοτάκης. «Από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό, επιστρέφουν στα χειρότερα της μεταπολίτευσης, παραβιάζουν το κρατος Δικαίου και εκφράζουν τον αυταρχισμό, από αυτούς που αντί να ενώνουν τους πολιτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους» είπε.

«Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» είπε. «Κάνατε τους Έλληνες ακόμη πιο φτωχούς, στερείτε κάθε είδος αξιοπρέπειας από τους πολίτες, αλλά και υπονομεύετε τις δημοκρατικές κατακτήσεις ενός λαού που έδωσε αγώνες» τόνισε.

«Κοσκωτάς-Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος»

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας πως αΑνεβήκατε σε λαϊκισμό, πέφτετε σε παραλήρημα λασπολογίας, επιμένετε να δηλητηριάζετε το δημόσιο διάλογο με θεωρίες συνωμοσίες». «Έχετε ήδη αποτύχει, έχετε ήδη ηττηθεί, στη συνέιδηση του ελληνικού λαού είστε ήδη μαύρο, σκοτεινό, παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε ρωτώντας: «Εσείς τι θα αφήσετε πίσω σας όταν θα εγκαταλείψετε την εξουσία; Το τρίτο Μνημόνιο, την περικοπή των συντάξεων, τους «Καρανίκες» ή την προσπάθειά σας να δημιουργήσετε ένα δικό σας σύστημα διαπλοκής;»

«Το συντομότερο ανέκδοτο είναι η ηθική ανωτερότητα της Αριστερας, εκεί χτίσατε το μύθο, εκεί χτίσατε τους Αγανακτισμένους», συνέχισε. «Το κίνημα των πλειστηριασμών είναι το νέο κίνημα των Αγανακτισμένων» είπε. «Δεν ήθελαν να δουν ότι δεν αντιπροσωπεύετε το νέο αλλά τη χειρότερη μετενσάρκωση του παλιού, γέννημα των μεντιακών διαπλοκών που δολοφονούσε χαρακτήρες» συνέχισε. «Με τον κύριο Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μία γάτα; Ο κύριος Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται;» ρώτησε.

«Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι οι υποστηρικτές σας, τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν το νέο τους πάτερα, ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα τον νέο του εργοδότη» είπε, για να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κοσκωτάς-Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος».

«Θέλατε να στήσετε ΣΥΡΙΖΑ chanell με λεφτά της Τράπεζας Αττικής»

«Πώς σας φαίνεται ότι για τη Siemens ενδέχεται να παραγραφούν αδικήματα αλλοδαπών κατηγορουμένων εξαιτίας μίας μετάφρασης;» είπε, ρωτώντας επίσης γιατί «δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο». «Η αλήθεια είναι ότι δεν σας ενδιέφερε να εξυγιάνετε, παίζετε σήμερα με τους ίδιους όρους του συστήματος και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ελέγχετε αυτό το σύστημα και να φτιάξετε τη νέα διαπλοκή» είπε.

Η διαδικασία με την οποία έγινε η αδειοδότηση για τα κανάλια, υποστήριξε ο Κ.Μητσοτάκης, αποσκοπούσε στο «να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το νέο τοπίο και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «φιάσκο».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση Καλογρίτσα, ρωτώντας «ποιος ενέκρινε τα δάνεια από την Τράπεζα Αττική, ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη και του κ. Καλογρίτσα και πώς έσπασαν δημόσια έργα για να καταλήξουν στον κ. Καλογρίτσα».

«Στόχος ήταν να χρηματοδοτήσετε το «ΣΥΡΙΖΑ channel» με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής», είπε, λέγοντας πως οι αποκαλύψεις απέκλεισαν τον κ. Καλογρίτσα «και εσείς μετά κάνατε πίσω ολοταχώς». «Και έχετε και το θράσος να λέτε ότι εσείς τον διώξατε, θα έπρεπε να ντρέπεστε» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ΕΣΡ, κατηγόρησε τον Αλ.Τσίπρα για ψέματα. «Στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο» είπε.

«Δεν θα μας κάνετε Βενεζουέλα της Ευρώπης»

Επιτέθηκε εκ νέου στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά, ο Κ.Μητσοτάκης επανέλαβε πως είναι «θεσμικό ατόπημα». Και αναφερόμενος στην διακοπή της διαδικασίας στο ΣτΕ, είπε: «Σε κανένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν ακυρώνεται η λειτουργία του Ανωτατού Δικαστηρίου, ούτε στη χούντα δεν γίνονται αυτά». «Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ούτε αφουγκράζεται το σφυγμό της κοινωνίας, αλλά εφαρμόζει το Νόμο» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα υψώσουμε ανάχωμα Δημοκρατίας στα αυταρχικά της σχέδια» είπε, «δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα μία Βενεζουέλα της Ευρώπης».

Και μίλησε για «λίστα Τσίπρα», την οποία παρομοίασε με τις λίεστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς: «Τη φάμπρικα ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας, την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού -«είδατε καμία ανάγκη να ερευνήσετε τις καταγγελίες του απερχόμενου Βουδούρη;» είπε- τον τρόπο με τον οποίο καλύψατε τα πόθεν έσχες Φλαμπουράκη και Σταθάκη, την υπόθεση Κατρούγκαλου, τοποθέτηση επίορκων υπαλληλων, την παρέμβαση στις ανεξάρτητες Αρχές με φωτογραφικό όριο ηλικίας, την αιφνίδια αντικατάσταση μέχρι και συγκάλυψη παρενόχλησης εργαομένων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας, τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων».

«Φοβάμαι ότι όσο αλλάζουν προς το χειρότερο τα οινομικά και πολιτικά δεδομένα, θα γίνετε πιο νοσηρή η αντίληψή σας» είπε. «Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η και 14η σύνταξη, κόβει το ΕΚΑΣ και ψεκάζει τους συνταξιούχους» συνέχισε. «Η κυβέρνηση που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τώρα διευκολύνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ακόμη και για χαμηλότερα ποσά» είπε.

«Η εκλογή μου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν στηρίχθηκε σε σχέσεις με ΜΜΕ, δεν πήρα δαχτυλίδι από κανέναν» είπε. Ανέφερε πως «νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της ΝΔ και στόχος είναι να καλύπτουμε όλες τις λειτουργικές μας δαπάνες από χορηγίες», ενώ συνέχισε πως «εμείς δεν έχουμε φιλικές εφημερίδες που, ως διά μαγείας, παίρνουν όλο και μεγαλύτερη χρηματοδότηση».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χτίζει μία νέα διαπλοκή, υποβαθμίζει τη Δικαιοσύνη, υπονομεύει το κρατος Δικαίου». «Δεν αντέχει η χώρα να προσθέσει σε μία οικονομική κρίση και μία κρίση Δημοκρατίας, ο σχεδιασμός σας θα ανατραπεί, υπάρουν δικαστές στη χώρα, υπάρχουν πολίτες και υπάρχουν θεσμοί στην Ευρώπη» τόνισε, ενώ στο τέλος επανέλαβε το αίτημα για εκλογές ώστε να «εκφραστεί ο λαός που ασφυκτιά».

Ψεύτη και ανίκανο πρωθυπουργό χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του.

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είσαστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι είαστε και ο πιο νέος τέως πρωθυπουργός» είπε.

«Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα της παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν όταν υπάρχει μια αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Βεβαίως υπήρξε σκάνδαλο Siemens ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό και έθεσε το ερώτημα «τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;»

Ανέφερε ακόμη πως «κανένας δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο ».

Για τα δάνεια της ΝΔ ο κ Μητσοτάκης ανέφερε «ψάξτε αλλού κ Τσίπρα για θαλασσοδάνεια, ψάξτε στον κ Καλογρίτσα . Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού , είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διεκδικώ την ενότητα της χώρας, ανέφερε υπογραμμίζοντας πως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024