Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία η διαδικασία ανάδειξης των νέων διοικήσεων στις Τράπεζες

Στην τελική ευθεία η διαδικασία ανάδειξης των νέων διοικήσεων στις Τράπεζες

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανάδειξης των νέων διοικήσεων σε Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανάδειξης των νέων διοικήσεων σε Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς έχει «κλειδώσει» ο τραπεζίτης Γιώργος Χατζηνικολάου, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, το φαβορί είναι τραπεζικό στέλεχος από το εξωτερικό.

Ο κ. Χατζηνικολάου ήταν αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Συμβάσεων Ανταλλαγής και Παραγώγων, ενώ έχει εργαστεί, επίσης, στην Παγκόσμια Τράπεζα, την UBS, την Dresdner Kleinwort, το IFC και την Etolian Capital.

Στον αντίποδα, στην Εθνική Τράπεζα ο αντικαταστάτης της Λούκας Κατσέλη στην προεδρία του ομίλου θα είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Έλληνας. Με βάση τις ίδιες πηγές, αυτή τη στιγμή στο τελικό γύρο επιλογής οι υποψήφιοι είναι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσκληση της τράπεζας σε ενδιαφερομένους αναφερόταν ρητά ότι θα προτιμηθούν στελέχη που μιλούν την ελληνική.

Εκ των έσω αλλαγές θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διοίκηση της Alpha Bank, ωστόσο εκεί δεν υπάρχει πίεση για άμεσες κινήσεις.

Με βάση το σενάριο που κυκλοφορεί στην τραπεζική αγορά, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μαντζούνης, θα μετακινηθεί στη θέση του προέδρου της.

Θα τον αντικαταστήσει, κατά την ίδια εκδοχή, ο Σπύρος Φιλάρετος, νυν ανώτερος γενικός διευθυντής της τράπεζας.

Τέλος, στη Eurobank δεν αναμένονται αλλαγές στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Καραμούζη και Φωκίωνα Καραβία αντίστοιχα, οι οποίοι τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης των βασικών μετόχων του ομίλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αντικατασταθεί μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας.

Εξάλλου, όλοι οι συστημικοί όμιλοι θα πρέπει να ανασυνθέσουν τα διοικητικά τους συμβούλια, ώστε τα μη εκτελεστικά μέλη να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο τελευταίος νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση στον κλάδο.

Μάρκου Άγης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024