Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 3008 GTi: Η συνταγή της σπορ επιτυχίας

Peugeot 3008 GTi: Η συνταγή της σπορ επιτυχίας

Το νέο γαλλικό SUV δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τη GTi συνταγή με την υπογραφή της Peugeot Sport σε μια προσπάθεια της Peugeot να προσδώσει συνολικά πιο upmarket στην γκάμα της.

Την προσθήκη μιας «hot» αυθεντικά GTi έκδοσης φαίνεται να ετοιμάζει η Peugeot για τη γκάμα της νέας γενιάς του μεσαίου της SUV το οποίο πραγματοποιεί την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στη διεθνή έκθεση του Παρισιού.

Τουλάχιστον προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνουν οι δηλώσεις της project manager του γαλλικού SUV, Marion David η οποία όταν ερωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι: «προς το παρόν η ισχυρότερη διαθέσιμη εκδοχή του 3008 είναι η GT και ουσιαστικά αυτή είναι που θα κρίνει το ενδεχόμενο προσθήκης μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης, μιας και αν έχει απήχηση δεν αποκλείεται να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο προσθήκης μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης».

Όπως και να έχει, με δεδομένο ότι το νέο 3008 μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με το 308, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι μια ενδεχόμενη GTi έκδοση του γαλλικού SUV θα μοιραστεί τα ίδια χαρακτηριστικά με το 308 GTi συμπεριλαμβανομένου του turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων o οποίος στην περίπτωση του μικρομεσαίου «hot hatch» φτάνει έως και τους 270 ίππους.

Παράλληλα, με την επιπλέον ισχύ –και- το γαλλικό SUV αναμένεται να επωφεληθεί από μια σειρά βελτιώσεων με την υπογραφή της Peugeot Sport διαθέτοντας μια αναβαθμισμένη σπορ ανάρτηση, ισχυρότερο σύστημα πέδησης, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό καθώς και να προσφέρει τη δυνατότητα μερικής απενεργοποίησης του ESP προβάλλοντας και ενθαρρύνοντας μια πιο «αθλητική» οδική συμπεριφορά.

Τις προδιαγραφές μιας μελλοντικής GTi έκδοσης του 3008 αναμένεται να συμπληρώσουν όλες οι συνήθεις αισθητικές και εξοπλιστικές παρεμβάσεις του σπορ αυτού είδους, μεταξύ των οποίων τα bucket καθίσματα, τα πεντάλ αλουμινίου και μια πιο σπορ προσαρμογή του i-cockpit που θα συμβάλλει σε μια πιο πολεμική ατμόσφαιρα.

Auto Express

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024