Ντε Μεζιέρ: Ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών Αρχών ασύλου από την ΕΕ
Τη συνδρομή των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές σε θέματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ. «Πολλά κράτη-μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή» δηλώνει.
Τη συνδρομή των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές σε θέματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, όπως γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Die Welt.
Ο Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hot spots.
«Οι πρόσφατες ταραχές στη Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και ενθαρρύνουν τη βία» γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Moυζάλα, σημειώνει η Welt am Sonntag.
«Είναι επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Γι’ αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών Αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη… Πολλά κράτη-μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή» δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442