Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 520 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στη Σαναά τις Υεμένης, οι οποίες αποδίδονται στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό. Στις επιθέσεις χτυπήθηκε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή.

Ο νεότερος απολογισμός από τους βομβαρδισμούς ανακοινώθηκε από το «υπουργείο Υγείας» στην πρωτεύουσα, η οποία τελεί υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι.  Εκπρόσωπος του υπουργείου προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί «αφού υπάρχουν
πολλά απανθρακωμένα, μη αναγνωρισμένα λείψανα στον τόπο της επίθεσης, ενώ
μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων».

Ο αραβικός συνασπισμός διέψευσε πάντως με ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, λέγοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του «υπουργού Εσωτερικών» της διοίκησης των Χούτι.

Ανάμεσά τους πολλά στελέχη του σιιτικού ανταρτικού κινήματος της Υεμένης, το οποίο κατέλαβε την πρωτεύουσα Σαναά πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Εναντίον του μάχεται ο αραβικός συνασπισμός, σύμμαχος της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό