Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλώνας Μάθιου: Αποδυναμωμένος, αλλά επικίνδυνος σαρώνει τις ΗΠΑ

Κυκλώνας Μάθιου: Αποδυναμωμένος, αλλά επικίνδυνος σαρώνει τις ΗΠΑ

Αποδυναμωμένος, αλλά ακόμη επικίνδυνος ο κυκλώνας Μάθιου, αφού σκόρπισε το θάνατο στην Αιτή και παρέλυσε τη Φλόριντα, κατευθύνεται προς τη Τζόρτζια και τη νότια Καρολίνα, συνοδευόμενος από καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Ο αριθμός των νεκρών στην Αϊτή φτάνει σχεδόν τους 900, ενώ περίπου 61.500 άνθρωποι βρίσκονται σε καταφύγια. Τέσσερις νεκροί στη Φλοριντα.

Αποδυναμωμένος, αλλά ακόμη επικίνδυνος ο κυκλώνας Μάθιου, αφού σκόρπισε το θάνατο στην Αιτή και παρέλυσε τη Φλόριντα, κατευθύνεται προς τη Τζόρτζια και τη νότια Καρολίνα, συνοδευόμενος από καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

Ο κυκλώνας που σαρώνει τις ανατολικές ακτές με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 105 χλμ/ωρα αναμένεται να κινηθεί το πρωί στη νότια Καρολίνα και να φτάσει τη νύχτα τη βόρεια Καρολίνα.

Ο αριθμός των νεκρών στην Αϊτή φτάνει σχεδόν τους 900, ενώ δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Περίπου 61.500 άνθρωποι βρίσκονται σε καταφύγια, ενώ πολύ δύσκολη είναι η προσέγγιση σωστικών συνεργείων στην περιοχή, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου έχει κοπεί.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν ημέρες έως ότου διαφανεί το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής. Ήδη ο απολογισμός των νεκρών έχει διπλασιαστεί και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς οι διασώστες αποκτούν σταδιακά πρόσβαση σε απομονωμένες περιοχές που είχαν αποκοπεί πλήρως λόγω του κυκλώνα.

Ο κυκλώνας Μάθιου ευθύνεται και για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Φλόριντα. Δύο άτομα σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που βρήκε καταφύγιο σε γκαράζ πέθανε από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από μια γεννήτρια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε Φλόριντα, Τζόρτζια και νότια Καρολίνα, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σοκαρισμένοι από το πέρασμα του κυκλώνα οι κάτοικοι της Φλόριντα. Απροσπέλαστοι οι δρόμοι, καθώς έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προτρέπει τους πολίτες να μην επαναπαυθούν και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες ασφαλείας. «Η πιθανότητα για νέο σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας, απώλειες ζωών και σοβαρές υλικές ζημιές υπάρχει» δήλωσε.

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει με τον πλέον επιτακτικό τρόπο τους κατοίκους: «Πρέπει να φύγετε. Εκκενώστε, εκκενώστε, εκκενώστε» είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ σε 1,5 εκατομμύριο κατοίκους της πολιτείας που βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές.

Στη Φλόριντα έχουν ήδη κινητοποιηθεί εκατοντάδες στελέχη της Εθνοφρουράς ενώ άνοιξαν καταφύγια σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Λιουζιάνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024